Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Integrační kurzy češtiny pro cizince pokračují


Datum:

Integrační kurzy češtiny pro cizince pokračují

(HRADEC KRÁLOVÉ) Integrační kurz češtiny pro azylanty a cizince bude letos na podzim zahájen ve středu 14. října 2009 v 15 hod. Kurz pořádá čtvrtým rokem Diecézní charita Hradec Králové. Tento projekt od počátku spolufinancuje Královéhradecký kraj a v minulosti ho podpořila grantem také EU. Na kurzu češtiny se cizinci zdokonalují jak v české gramatice, tak především v konverzaci a seznamují se také s naší kulturou.

Od roku 2009 Diecézní charita HK ve spolupráci s MV ČR pořádají integrační kurzy češtiny v Pobytovém středisku MV ČR pro žadatele o mezinárodní ochranu (o azyl) v Kostelci nad Orlicí. Tento projekt je spolufinancován Správou uprchlických zařízení MV ČR, Evropským uprchlickým fondem a z Tříkrálové sbírky.

Kurz češtiny v Hradci Králové bude probíhat 1x týdně, vždy ve středu od 15 do 17 hod. v sídle Diecézní charity HK (Velké nám. 37, HK – 1. patro, místnost č. 201). V Pobytovém středisku MV ČR v Kostelci nad Orlicí probíhá kurz češtiny 3x týdně. Cizinci jsou rozděleni do skupin podle úrovně znalosti českého jazyka na začátečníky a pokročilé. V případě potřeby je v Pobytovém středisku MV ČR poskytována také individuální výuka češtiny a konzultace.

Kurzy jsou bezplatné a jejich cílem je pomoci cizincům žijícím v našem kraji začlenit se do majoritní společnosti. Získané znalosti jim umožňují lepší komunikaci a uplatnění v běžném životě v České republice.

Cizinci mohou využít také služeb Poradny pro cizince a uprchlíky v Hradci Králové. Sociální a právní poradenství poskytuje Diecézní charita HK také žadatelům o udělení mezinárodní ochrany přímo v Pobytovém středisku MV ČR v Kostelci nad Orlicí a organizuje pro ně zájmové aktivity jako jsou řezbářská dílna, dílna ručních prací a hudební dílna. Oblastní charita Ústí nad Orlicí v Pobytovém středisku MV ČR zajišťuje služby sociálního šatníku.

Jana Karasová
propagace a tisk
Diecézní charita Hradec Králové
tel.: 495 063 135, mobil: 731 402 274
e-mail: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)
web: www.hk.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...