Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bohoslužby a modlitby královéhradeckých biskupů o slavnosti Všech svatých a v den Vzpomínky na všechny věrné zemřelé


Datum:

Mše o slavnosti Všech svatých a modlitby za zemřelé se 1. a 2. 11.

Bohoslužby a modlitby královéhradeckých biskupů o slavnosti Všech svatých a v den Vzpomínky na všechny věrné zemřelé

uskuteční pod vedením sídelního biskupa Dominika Duky a emeritního arcibiskupa Karla Otčenáška na různých místech královéhradecké diecéze.

Hradec Králové: Mši v katedrále Svatého Ducha o slavnosti Všech svatých (1.11.) bude celebrovat emeritní arcibiskup Karel Otčenášek od 9.30 hodin a královéhradecký biskup Dominik Duka od 18.30 hodin.

V den Vzpomínky na všechny věrné zemřelé (2.11.) bude arcibiskup Otčenášek celebrovat mši od 7.30 hodin v kostele sv. Pavla v Hradci Králové – Pouchově. Biskup Duka vykoná v 16.15 hodin pobožnost v kostele sv. Markéty v Podlažicích (Chrudimsko), kde se nachází hrobka 3. královéhradeckého biskupa Jana Františka Kryštofa z Talmberka. Poté bude od 17.00 hodin celebrovat mši ve farním kostele Nejsvětější Trojice v nedaleké Chrasti, po níž bude následovat průvod na tamní hřbitov a pobožnost.

Právě Chrast u Chrudimi byla oblíbeným sídlem královéhradeckých biskupů a někteří zde také zemřeli a nalezli místo posledního odpočinku; např. Jan Leopold Hay (+ 1794), Josef Jan Heis, zakladatel hradeckého ústavu pro hluchoněmé (+ 1892) nebo poslední biskup na královéhradeckém biskupském stolci před Karlem Otčenáškem (který mohl převzít svůj úřad až po pádu komunistického režimu), Mořic Pícha (+ 1956).

Více ke slavnosti Všech svatých a Vzpomínce na všechny zemřelé nabízí související článek.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...