Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Odborná disputace "Interrupce z pohledu lékaře"


Datum:

Praha - Pod názvem "Interrupce z pohledu lékaře" proběhne v Poslanecké sněmovně v úterý 11. listopadu 2003 v 15 hodin odborná disputace,

Odborná disputace "Interrupce z pohledu lékaře"

při níž přední čeští lékaři budou diskutovat o tom zda a v jaké míře omezit umělé potraty.

Poslanec Jiří Karas (KDU-ČSL) tuto příležitost uvítal. Poslanci se podle něj tak budou moci seznámit s řadou názorů na danou problematiku. Jiří Karas zároveň dementoval zprávy, podle nichž nevěří v průchod poslaneckého návrhu týkajícího se zákazu umělých potratů, a dodal: "Je pro mne povzbuzením, že stále více kolegů se začíná zamýšlet nad legálním zabíjením nevinných." Zdůraznil, že zvláště nebezpečné je dnešní plánované vyhledávání zdravotně postižených dětí a jejich následné usmrcení ještě před narozením. "Místo abychom je léčili či poskytli alespoň základní lidskou péči, jednáme s nimi hůř než se zvířaty."

Odborné disputace se kromě prezidenta ČLK MUDr. Davida Ratha zúčastní přední lékaři v naší zemi, např. Prof. MUDr. Marta Munzarová, CSc., Prof. MUDr. Pavel Pafko, DrSc., Doc. MUDr. Petr Hach, CSc., MUDr. Marie Svatošová a řada dalších.

Poslanec Jiří Karas spolu s místopředsedou Poslanecké sněmovny Janem Kasalem a sedmi dalšími poslanci podali v květnu návrh na praktický zákaz umělých potratů. Návrh zákona zajišťuje plnou právní ochranu člověku v lůně matky, kromě případu přímého ohrožení života matky nebo znásilnění.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...