Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mladí katolíci pořádají výlet do Číhoště


Datum:

V pondělí 17.listopadu 2003, v den boje studentů za svobodu a demokracii, se opět uskuteční pěší výlet z Ledče nad Sázavou do nedaleké obce Číhošť.

Mladí katolíci pořádají výlet do Číhoště

Právě tato obec vzešla v mnoha zemích ve známost po tzv. číhošťském zázraku, který se stal impulsem pro komunistickou persekuci Katolické církve v bývalém Československu.

Výlet je tradiční akcí pořádanou Katolickým společenstvím mládeže v Ledči nad Sázavou, na kterou jsou zváni všichni lidé bez rozdílu věku.

Sraz účastníků bude v 8:30 před kostelem sv. Petra a Pavla v Ledči nad Sázavou
. Během výletu je pro děti připraven pestrý program, na jehož konci čeká každého mladého účastníka sladká odměna.


Po obědě v Číhošti na faře jsou pro všechny přítomné připraveny zajímavé přednášky, na které bezprostředně naváže neformální odpolední posezení při čaji a kávě.

Od 14:30 se mohou "výletníci" výletu zúčastnit mše svaté ve zdejším kostele, která bude sloužena za svobodu a demokracii v naší zemi a poté si zahrát fotbal.

Jedním ze základních smyslů akce je si v přátelské atmosféře připomenout veliký dar svobody a demokracie. Dalšími významy akce je možnost vzájemného setkání se lidí všech věkových kategorií, kteří si mohou připraveným programem rozšířit své znalost. U dětí a mladých účastníků je to nabídka na příjemné zpestření volného dne. 

Kontakt:  Tomáš Zdechovský (tiskový mluvčí akce), mobil.: +420 608 342 383,
e-mail: zdechovsky [at] christnet.cz (zdechovsky[at]christnet[dot]cz)

Zajímavosti:

  • výlety do Číhoště se konají pravidelně od roku 2000 a každý rok se jich zúčastní mezi 60 - 90 účastníky, kteří nejsou mnohdy vůbec věřící.
  • akce je rozdělena na části, takže se jí mohou zúčastnit i malé děti do 6-ti let, pro které bude případně připraven v Číhošti program
  • velmi jsou na této akci vítáni různě handicapovaní lidé, pro které může být sestaven individuální program. V minulých letech se nám jejich účast velice líbila. Pomáhá to nám všem ve vzájemném uvědomováním se a lepší komunikaci.

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...