Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Duka požehnal nový azylový dům


Datum:

Dne 12. listopadu 2003 bylo v Hradci Králové (U Mostku 572/5) otevřeno nové Středisko sociálních služeb azylové péče o muže.

Biskup Duka požehnal nový azylový dům

Slavnosti se zúčastnil i primátor Ing. Oldřich Vlasák a královéhradecký biskup Dominik Duka, který novému zařízení požehnal.

Stavba nového střediska byla zahájena v srpnu loňského roku a dokončena v září tohoto roku. Magistrát města ze svého rozpočtu na stavbu vynaložil celkem 32 milionů korun. "Před vlastní stavbou jsme museli provést demolici původního objektu. Ve Středisku sociálních služeb azylové péče pro muže se nachází noclehárna se 30 lůžky. Dali jsme přednost třem velkým pokojům po 10 lůžkách. U ubytovny jsme zvolili opačnou strategii, tam je 18 dvoulůžkových pokojů. Součástí zakázky bylo kompletní zázemí k provozu azylového domu a terénní úpravy," řekl primátor města Ing. Vlasák. Dodavatelem stavby byla firma VALC s.r.o. Hradec Králové.

Veřejnost si nový dům může prohlédnout ve čtvrtek 13.11. od 13.00 do 17.00 hodin v rámci Dne otevřených dveří. V 19.00 hodin se v Novém Adalbertinu na Velkém náměstí uskuteční benefiční koncert "Písničkáři lidem bez domova", při němž vystoupí Slávek Klecandr a Karel Diepold. Výtěžek bude věnován na vybavení nového zařízení.

Středisko sociálních služeb azylové péče o muže naleznete v Hradci Králové – Pouchově, U Mostku 572/5 (zastávka MHD Pouchov Sokolovna, bus 13 a 14).


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...