Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pozvání na postní duchovní obnovu


Datum:

Pozvání na postní duchovní obnovu

Bohoslovci Arcibiskupského semináře v Praze opět pořádají postní duchovní obnovu pro mladé muže od 15 do 30 let, a to od pátku 5. do neděle 7. března 2010.

Toto setkání s kapacitou 70 účastníků umožňuje mladým mužům prožít křesťanské společenství s katolickými vrstevníky ze všech českých diecézí. Tato duchovní obnova nabízí vyvážený program zahrnující jak modlitbu, přednášky, sport, film, hry, mši sv. a adoraci. Je možné přistoupit ke svátosti smíření a duchovnímu rozhovoru. Nejen účastníci jsou náramně nadšení, ale také faráři a rodiny odkud pochází: mladí se vrací domů proměnění.

Miloslav kardinál Vlk se vyjádřil takto: „Po zkušenostech, které jsem při těchto obnovách udělal, musím říci, že je to vynikající cesta pastorace povolání, protože ji dělají bohoslovci; tedy ti, kdo v procesu růstu v povolání jsou. Jsou nejen věkově blízcí těm, kdo přicházejí, ale mohou předávat čerstvé, autentické zkušenosti. Organizátoři jsou dobře připraveni, vystupují s lidskou i odbornou autoritou. A pak: i pro bohoslovce, kteří jsou organizátory, je to důležitá zkušenost pro jejich kněžský život a příprava pro pokračování v této pastoraci, až budou – dá-li Bůh – kněžími. Tuto akci vřele doporučuji všem mladým mužům.“

Program duchovní obnovy se skládá z nejrůznějších prvků: zajímavé přednášky a workshopy, možnost se zapojit do sportovního turnaje či jít na výlet, společné modlitby ranních a večerních chval, sdílení a modlitby s vrstevníky ve skupinkách, možnost rozhovorů s bohoslovci, s kněžími vč. sv. smíření, sobotní adorace Nejsvětější svátosti a mnohem více.

Datum: pátek 5. března (příjezd do 17 hod.) do neděle 7. března 2010 (odjezd od 14 hod.).

Místo konání: Arcibiskupský seminář v Praze, Thákurova 3, Praha 6 – Dejvice (metro Dejvická).

Dobrovolný příspěvek s doporučenou výší 300-400 Kč/os./víkend vč. stravy, noclehu, programu.

Tomas van Zavrel

bohoslovec ČB

 

plakát


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.