Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Konference „Krize a kairos“


Datum:

Konference „Krize a kairos“

17. 3. – 18. 3. 2010, Hradec Králové

Diecézní teologický institut oznamuje, že ve dnech 17. 3. a 18. 3. 2010 se bude v Hradci Králové konat konference „Krize a kairos“. Konferenci pořádá DTI ve spolupráci s Katedrou náboženské výchovy a charitativní práce Pedagogické fakulty UHK.

Konference se snaží v různých souvislostech reflektovat téma krize. Ve své první, teologické, části (17. 3.) přistupuje k tématu z hlediska Božího zjevení. Má sledovat např., jakou roli hraje krize v dějinách spásy a jejich naplňování, jaké místo zaujímá v procesu ospravedlnění člověka, jeho připodobnění ke Kristu či v budování těla Kristova. Chce poukázat na to, že krize je často spojena s naplňováním Božího plánu spásy. Ve své druhé části (18. 3.) sleduje kulturní, filozofické a aktuální společenské aspekty tématu. Nevyhýbá se tudíž ani problematice tzv. ekonomické krize.

Účast na konferenci doposavad přislíbili prof. Ctirad V. Pospíšil, prof. Tomáš Halík, doc. Aleš Opatrný, doc. Jarmila Bednaříková a další.

Konference je určena všem zájemcům z řad kněží, jáhnů a pastoračních pracovníků, studentům teologie i dalším zájemcům z řad odborné i široké veřejnosti.

Pro všechny účastníky je vstup volný.

Mgr. Jan Hojda

sekretář DTI

informace průběžně doplňovány


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.