Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Rádio Proglas na únor


Datum:

Rádio Proglas na únor

Radio Proglas v královéhradecké diecézi naladíte na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání naleznete také v nabídce kabelových společností po celém území České republiky, je možné připojit se přes internet nebo satelit. Informace najdete na www.proglas.cz. Jestliže máte zájem dostávat zdarma podrobný program vysílání Radia Proglas přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

První únorový Barvínek s datem vysílání 2. 2. nese název „Etiopie, domov můj“. Kamarád Bekele, který pochází z daleké Etiopie, žije už téměř dvacet let v Brně. Prozradí nám, jaká je jeho domovina, a co se mu u nás líbí natolik, že se rozhodl zůstat v srdci Evropy.

9. 2., to je těsně před olympijskými hrami ve Vancouveru, nabídneme rozhovor s panem Jiřím Schöpe ze Svratky, významnou postavou českého rychlobruslení. Jeho rukama prošla i naše největší olympijská naděje, Martina Sáblíková.

Na 16. 2. je připraveno Telefonické riskování. 20. 2. uvedeme v repríze rozhovor s vedoucím komunitního webu signaly.cz, Janem Šedem. Promluví na téma „Internet - dobrý sluha, špatný pán“. Není novinkou, že právě probíhá Rok kněží. Proto se v době postní chceme kněžstvím zabývat také v rámci Barvínku.

23. 2. se zaměříme na osobu kněze jako udělovatele svátostí. Připomeneme též postavu svatého Jana Maria Vianneye. Relaci zachytíte pravidelně v úterý od 16.00 hodin a v sobotní repríze od 9.30 hodin.

Každé úterý v 9.30 hodin naladíte Kafemlýnek, pořad určený nejen maminkám na mateřské dovolené.

Každý všední den v 19.15 jste zváni k poslechu hudebního pořadu Jak se vám líbí. Jeho autorem je skvělý redaktor, Milan Tesař.Seznámí vás se zajímavými představiteli české i světové hudební scény a s jejich nejnovější tvorbou.

V pravidelném pátečním čase v 16.00 hodin nabízíme reakce na aktuální témata, rozhovory a debaty u kulatého stolu víry v rubrice Všimli jsme si. 5. 2. se dozvíte, jak se modlí premonstráti. Hosty dalšího dílu věnovaného modlitbě budou premonstrátští bratři: Bernard Slaboch, Ambrož Šámal a Gorazd Krušina.

Do světa klasické hudby nás zavede Vstupenka na operu/operetu. V měsíci únoru se budeme po tři večery věnovat opeře Vanda z pera Antonína Dvořáka. 6. 2. zazní první dějství. 13. 2. se zaposloucháme do druhého dějství opery a 20. 2. se dočkáme

jejího závěru. Pořad zachytíte každou sobotu ve 21.20 hodin.

V pondělí od 16.00 hodin nebo v nedělní repríze od 10.30 hodin zachytíte na vlnách Proglasu vzdělávací pořad. Aktuálně nabízíme Úvod do teologie Trojjediného Boha. Cyklem provází profesor Ctirad Václav Pospíšil.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.