Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Letošní Tříkrálová sbírka přinesla rekordní výsledek


Datum:

Letošní Tříkrálová sbírka přinesla rekordní výsledek

Charitní tříkráloví koledníci vysbírali do celkem patnácti a půl tisíce kolednických pokladniček částku 67 526 663 milionu korun. Letošní rok tak přinesl rekordní výsledek v dosavadní (v celostátním měřítku již desetileté) historii sbírky.

„Výsledek Tříkrálové sbírky 2010 nás velmi mile překvapil a povzbudil. Takový nárůst oproti loňskému roku jsme opravdu nečekali, a myslím že je to i významný argument na názory pesimistů, že česká veřejnost je k nouzi svých bližních netečná,“ uvedl Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR. Pro srovnání: celkový výnos (koleda a ostatní finanční dary) Tříkrálové sbírky 2009 činil 64,2 milionu korun, podrobně na stránkách: http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/.

„Především je ale letošní výsledek pro Charitu závazek, že nám veřejnost a dárci věří, že se pomoc dostane opravdu těm nejpotřebnějším a to je tím hlavním cílem a posláním naší práce,“ uzavřel ředitel Oldřich Haičman.

Výtěžek Tříkrálové sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně znevýhodněným skupinám a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Přibližně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární a rozvojovou pomoc do zahraničí. Přehled záměrů letošní sbírky naleznete na stránkách: http://www.trikralovasbirka.cz/sbirka-zamery/

Do sbírky je možné nadále přispět prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží z této částky 27 Kč) anebo bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na konto 66008822/0800u České spořitelny.


Do sbírky lze přispět také prostřednictvím systému PaySec ze stránek www.trikralovasbirka.cz.


Součástí kampaně byl také Tříkrálový koncert, který v neděli 3. ledna 2010 v přímém přenosu vysílala Česká televize na programu ČT1.

Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR je největší dobrovolnickou akcí v ČR. Sbírka je osvědčena Magistrátem hl. města Prahy pro území celé České republiky dle zákona 117/2001 Sb.

Sbírka se koná na území celé České republice každoročně již od roku 2001 (v roce 2000 proběhla pouze na Olomoucku).

V roce 2009 v celé ČR koledovalo celkem 14 719 skupinek, tedy více než 40 000 dobrovolníků. Celkový výnos Tříkrálové sbírky 2009 činil 64,182 milionů Kč. Během  trvání celé sbírky se již (i s letošním rokem) podařilo získat téměř 533 milionů Kč.

Více informací naleznete na stránkách: www.trikralovasbirka.cz.

Jan Oulík

tiskové oddělení Charity ČR

tel. 603 895 984


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.