Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Základní školy z Rychnovska vedou v etice


Datum:

Dvě základní školy z Rychnovska získaly ocenění v soutěži vyhlašované Nadačním fondem Josefa Luxe v rámci programu podpory Etické výchovy.

Základní školy z Rychnovska vedou v etice

3. místo v této celorepublikové soutěži získaly společně ZŠ Skuhrov nad Bělou a Církevní základní škola Borohrádek. 

První  místo obsadily dvě pražské ZŠ, druhé bylo soukromé gymnázium Letohrad a gymnázium Přerov, na 3. místě se spolu se školami z našeho východočeského regionu umístila ZŠ Sušice.

Program podpory Etické výchovy vyhlašuje Nadační fond Josefa Luxe jako soutěž pro základní a střední školy, ve kterých je zaveden vyučovací předmět etická výchova. Mezi kritéria hodnocení patří např. rozsah a kvalita výuky i provázanost s jinými předměty.

Ceny a odměny (1. místo 20 tisíc Kč, 2. místo 15 tisíc a 3. místo 10 tisíc, přičemž naše kraje tuto částku ještě zdvojnásobí) předávali 11. listopadu v jednacím sále Rady Pardubického kraje  v Pardubicích představitelé východočeských krajů spolu s Věrou Luxovou.  

V loňském ročníku získaly z východních Čech ocenění Střední zdravotnická škola Trutnov (2. místo)  a ZŠ Masarykova a Komenského Rychnov nad Kněžnou (3. místa). Absolutním vítězem se loni stala ZŠ a MŠ Kotlářská Brno, další první místa získaly Střední odborná škola sociální Matky Boží Jihlava a ZŠ Generála Janouška z Prahy 9.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...