Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Církve v Rakousku promluvily k sociální situaci


Datum:

V pátek, 28. listopadu představila Ekumenická rada církví v Rakousku veřejnosti dokument Sozial Wort, společné stanovisko církví k sociálním otázkám.

Církve v Rakousku promluvily k sociální situaci

Na 1. adventní neděli se ve štefanském dómu ve Vídni konala ekumenická bohoslužba slova. Jménem římskokatolické církve, která je řádným členem Ekumenické rady Rakouska, přivítal účastníky kardinál Christoph Schönborn. Zástupci 14 členských církví rakouské ekumenické rady ve svých přímluvných modlitbách citovali úryvky z více než 100 stránkového dokumentu, který se dotýká otázek jako např. sociální angažovanost křesťanů v občanské společnosti, zodpovědné zacházení s informacemi ve společnosti, která je ovládaná médii, budování mezilidských vztahů mezi generacemi, ale i s etnickými skupinami a dalších naléhavých témat.

Na přípravě tohoto dokumentu se církve podílely 4 roky a zohledňuje postoje a zkušenosti ze sociální práce církví na místní úrovni, ale i diskuzi zájmových skupin a odborníků z oblasti charitativní a diakonické práce. Odráží také změny v sociální situaci země po pádu železné opony a po přistoupení Rakouska k Evropské unii. Cílem dokumentu je především poskytnout orientaci v procesu sociální transformace a nabídnout církvím konkrétní návody pro další spolupráci (dokument je k nahlédnutí na sekretariátě).

Ekumenickou radu církví v České republice na bohoslužbě zastupovala vedoucí tajemnice Jitka Krausová.

Další informace poskytne:
Jitka Krausová
vedoucí tajemnice ERC v ČR
ekumrada [at] iol.cz (ekumrada[at]iol[dot]cz)
www.ekumenickarada.cz
Tel.: 271 742 850
Tel./Fax.: 271 742 326


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...