Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kněžské a jáhenské svěcení


Datum:

Kněžské a jáhenské svěcení

Po proběhlém kněžském svěcení zveme kněze a věřící k účasti také na jáhenském svěcení. Souhrn informací přináší tento článek.

 

V sobotu 8. května 2010 ve 14.00 hodin v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové přijme vzkládáním rukou a modlitbou pomocného biskupa – administrátora diecéze Mons. Josefa Kajneka kněžské svěcení jáhen Petr Polívka (*1978, Hradec Králové) ze společenství Schönstatt-Patres.
První primiční mši svatou bude slavit v neděli 9. května 2010 v 10.00 hodin v Hradci Králové v kostele Božského Srdce Páně, druhou pak v neděli 16. května 2010 v 10.00 hodin ve Zlíně v kostele sv. Filipa a Jakuba.
 
 

 

 

V sobotu 15. května 2010 v 9.30 hodin v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové přijme vzkládáním rukou a modlitbou pomocného biskupa – administrátora diecéze Mons. Josefa Kajneka jáhenské svěcení bohoslovec královéhradecké diecéze Filip Foltán (*1985, Partizánske, Slovensko).


Srdečně zveme věřící k účasti a kněze ke koncelebraci. Prosíme všechny o modlitby za novokněze, jáhna i za ty, kdo se na jáhenství a kněžství připravují.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.