Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sport spojuje – charitní turnaj v minikopané


Datum:

Sport spojuje – charitní turnaj v minikopané

U příležitosti Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení pořádá Oblastní charita Hradec Králové ve spolupráci s Okresním fotbalovým svazem Hradec Králové turnaj v minikopané, ve kterém nastoupí družstva z řad lidí bez domova, osob ve výkonu trestu, pracovníků policie, zástupců Města Hradce Králové, Královéhradeckého kraje, kněží a další. Turnaj proběhne 10. června 2010 od 14 hodin na školním hřišti ZŠ a MŠ Josefa Gočára v Hradci Králové.

Turnaj, který se uskuteční jako doprovodná akce Festivalu sociálních služeb „Poznejme se navzájem“, je součástí projektu Oblastní charity Hradec Králové „Chudoba – týká se nás všech“, kterým se organizace přihlásila k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.
„Smyslem tohoto turnaje je propojit lidi, žijící v odlišných podmínkách, a to právě v jedné ze sportovních disciplín, při které se tyto rozdíly stírají“, objasňuje ředitelka Oblastní charity Hradec Králové Ing. Aneta Maclová a dále upřesňuje: „Turnaj pořádáme u příležitosti „Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení“, v rámci projektu, jehož hlavním cílem je zaměřit pozornost na problematiku chudoby v naší společnosti, uvědomit si její příčiny, hledat alespoň dílčí řešení jejího odstraňování, hledat a uvádět do praxe vhodné formy prevence.“
Součástí tohoto projektu je navíc posílení kapacity Poradny pro lidi v tísni v oblasti dluhového poradenství, dále konference s mezinárodní účastí „Chudoba – záležitost nás všech“, která se uskuteční ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové 20.-21.10.2010, vydání publikace „lidé na okraji“ z fotografií Anety a Petra Maclových a několika propagačních materiálů, přednášky pro studenty, uživatele služeb azylových domů a další zájemce.
Podle slov ředitelky OCH HK jsou přípravy na blížící se turnaj v plném proudu a všichni, kdo mají zájem hráče podpořit, jsou na turnaj srdečně zváni.
Bližší informace: Ing. Aneta Maclová, 495 516 098, och [at] hk.caritas.cz (och[at]hk[dot]caritas[dot]cz)
Projekt je realizován ze státního rozpočtu České republiky a spolufinancován Evropským společenstvím, v rámci realizace Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení v České republice.

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.