Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas na červen


Datum:

Radio Proglas v královéhradecké diecézi naladíte na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu.

Nabídka Radia Proglas na červen

Vysílání naleznete také v nabídce kabelových společností po celém území České republiky, je možné připojit se přes internet nebo satelit. Informace najdete na www.proglas.cz. Jestliže máte zájem dostávat zdarma podrobný program vysílání Radia Proglas přímo do vaší emailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

Měsíc červen začíná mezinárodním dnem dětí a právě dětem je určena pravidelná relace Barvínek. Na vlnách Radia Prohlas ji naladíte každé úterý od 16.00 hodin. 1. 6. se vydáme koněspřežkou do Lince. Ředitel Jihočeského muzea Pavel Šafr povypráví o koněspřežní železnici, která spojila rakouský Linec s Českými Budějovicemi. 8. 6. představíme salesiánský projekt „Šampióni pro Afriku“. Skrze něj se naši školáci mohou po dobu půl roku seznamovat se životem v Jižní Africe. 15. 6. nabídneme Telefonické riskování. 19. 6. uvedeme v repríze Barvínek s podtitulem „Merkur a jeho svět“. Prohlédneme si Muzeum stavebnice Merkur v Polici nad Metují. 22. 6. je na programu Červnový magazín. Naši pozornost upoutá CD skupiny Nsango Malamu, ohlédneme se za Misijní poutí v Polné a neopomeneme další z českých nej. 29. 6. uvidíme, že muzika je bez hranic. S brněnskou hudební skupinou Kacu! popátráme po hudbě a hudebních nástrojích asijských národů.

Magdazínzachytíte vždy ve středu od 9.30 hodin. 2. 6. si položíme otázku, zda je možné prožít důstojné stáří v ústavu. Může se domov důchodců stát skutečným domovem? A jaké jsou podmínky pro přijetí? Zajímavé informace vám sdělí ředitelka Domova důchodců v Hodoníně, Vladimíra Křížková. 9. 6. bude námětem Magazínu dovolená s domácími mazlíčky. O cestování se zvířaty, o tom jak se postarat o psa, kočku či papouška během dovolené, pohovoří veterinární lékař Petr Pavelek. „Rodiče mohou dělat chyby - aneb několik slov o výchově.“ Na toto téma se zaměříme 16. 6. Odborný pohled nabídne sociální pedagožka Mgr. Milena Mikulková.

V pátek od 16.00 hodin vám přinášíme reakce na aktuální témata, rozhovory a debaty u kulatého stolu víry v rubrice Všimli jsme si.4. 6. se přihlásí redaktor Antonín Žolnerčík. Představí čtyři dobrovolníky, kteří zanedlouho odcestují na půlroční misii do diecéze Mbarara v Ugandě. Tito obětaví lidé odjíždějí pracovat do dětské nemocnice v ugandské provincii. Chtějí se především zapojit do celosvětového projektu boje proti malárii, na kterou každý rok umírá velké množství malých dětí. Misii zaštiťuje Kongregace Milosrdných sester svatého Karla Boromejského. 11. 6. se dozvíte, jak se modlí piaristé. Rozhovor s piaristickými bratry ze Strážnice připravuje Marek Chvátal. 25. 6. se budeme společně s profesorem Ladislavem Tichým věnovat slavnému biblickému textu 1 Kor 13. Profesor Tichý se exegezí Pavlovy Velepísně lásky důkladně zabýval a pomůže nám poodhalit poklady v ní ukryté.

V sobotním čase od 19.15 hodin vysíláme hudební pořad Slyšte, lidé! 5. 6. vám nabídneme výběr z tvorby Slávka Janouška,v němžse zaměříme na 80. léta. 12. 6. se necháme zaujmout dílem zpěváka Pavla Bobka.

V úterý 1. 6. ve 22.00 hodin zpestří vysílání Radimova mozaika z olomouckého studia. S ohledem na datum bude tématicky věnovaná dětem a rodičům.

Ve čtvrtek 10. 6. dostane slovo ostravské regionální studio Hedvika. Antonín Žolnerčík vás seznámí s Církevní základní školou svaté Zdislavy v Hradci nad Moravicí. Rozhovor s jejím ředitelem Ing. Tomášem Hoňkem i s žáky bude nejen o historii a současnosti školy. Poslouchejte ve 22.00 hodin.

13. června je na Velehradě velký den. Za účasti arcibiskupa Jana Graubnera bude požehnána nová Poutní cesta růžence, která provází poutníky od Starého města až do baziliky Nanebevzetí Panny Marie a svatých Cyrila a Metoděje na Velehradě. V regionálním pořadu v úterý 15. 6. od 22.00 hodin pozveme k mikrofonu tvůrce růžencové cesty a zprostředkujeme vám atmosféru z tohoto slavnostního dne.

Vzpomínku na českobudějovického biskupa Josefa Hloucha zařazujeme do vysílání v sobotu 19. 6.v 17.00 hodin. Spolu s historikem Doc. Martinem Weisem z Teologické fakulty Jihočeské univerzity vzpomeneme na významného biskupa Josefa Hloucha, od jehož úmrtí uplyne 10. června 38 let.

V úterý 29. 6. ve 22.00 hodin uvedeme 2. díl pořadu Svědectví dokumentů. Doc. Martin Weis nás zpraví o vlivu politických změn let 1948-1968 na situaci katolické církve v jižních Čechách. Dotkneme se také diskutované otázky odsunu Německého obyvatelstva z jihočeského pohraničí. 


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.