Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

IV. vědecká katechetická konference na téma „Boží slovo v katechezi“


Datum:

IV. vědeckoukatechetickou konferenci pořádá Katechetická sekce České biskupské konference ve spolupráci s Katolickou teologickou fakultou Univerzity Karlovy v Praze.

IV. vědecká katechetická konference na téma „Boží slovo v katechezi“

Letošní ročníkse uskuteční ve dnech 7. 9. – 9. 9. 2010 v Praze a bude se věnovat tématu „Boží slovokatechezi“.

Konference navazuje na předchozí sympozia v dalším vzdělávání lidí aktivně působících v oblasti katecheze. Je tedy určena především zaměstnancům diecézních katechetických středisek, odborníkům z teologických fakult a dalším, kterým je svěřena řídící odpovědnost v katechizaci.

Program konference je sestaven tak, aby se přítomní účastníci mohli lépe zapojit do dialogu. Během konference zazní celkem 9 přednášek (z biblického, pastorálního a psychologického pohledu), na které bude navazovat diskuze, dále by měly být do konference zařazeny praktické ukázky práce s Biblí a na závěr kulatý stůl.

Na konferenci vystoupí přednášející nejen z našich teologických fakult, ale také ze zahraničí.

Odborné příspěvky přednesou: Mons. Antoni Józef Długosz s přednáškami: „Boží slovo v katechezi“ a „Biblické metody v katechezi“; Prof. Zbigniew Formella s přednáškami: „Lidská a psychická zralost člověka jako důležitý předpoklad pro správné naslouchání Božímu slovu“ a „Katecheta jako hlasatel Božího slova – psychologické aspekty“; doc. PhDr. Mireia Ryšková, Th.D. s přednáškou: Křesťanství – náboženství Božího slova; Angelo Scarano, Th.D., S.S.L. s přednáškou: „Nový Zákon – plod katecheze prvotní Církve“; Dr. Vojtěch Eliáš s přednáškou: „Místo katecheze v dialogu s Bohem“; ThLic. Mariusz Gerard Kuźniars přednáškou: „Boží slovo darované i zaslíbené jako poselství o spáse pro člověka.“

Program, přihlášky a další organizační informace o konferenci jsou zveřejňovány na internetových stránkách Katechetické sekce ČBK http://katechet.cirkev.cz. Případné dotazy je možné zasílat na e-mail katechet [at] cirkev.cz (katechet[at]cirkev[dot]cz).

 

+ Mons. Karel Herbst

předseda Katechetické subkomise Komise ČBK pro katolickou výchovu

P. ThDr. Pawel Nowatkowski

národní ředitel Katechetické sekce ČBK


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.