Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Programme CULTURE – Program KULTURA Evropské unie


Datum:

v tomto roce je opět možné předložit projekty pro oblast kulturního dědictví

Programme CULTURE – Program KULTURA Evropské unie

a získat finanční podporu pro projekty zabývající se nemovitými  i movitými kulturními památkami i nehmotným kulturním dědictvím v rámci nové výzvy Programu Evropské Unie Culture otevřené pro rok 2011 k podání projektů a získání finanční podpory pro projekty v oblasti kulturního dědictví.

Projekty mohou zahrnovat všechny oblasti kulturního dědictví -  prezentaci, podporu přístupu veřejnosti k památkám, vzdělávání, výzkum zaměřený na různé aspekty včetně restaurování a konzervace; při dodržení specifických podmínek Programu může být součástí projektu i investiční akce. Projekty mohou předkládat subjekty památkové péče, muzea, archivy a další subjekty, jež mají ve své činnosti péči o kulturní památky a podporu jejich prezentace směrem k veřejnosti, včetně obcí, církevních a vzdělávacích institucí, nevládních organizací a dalších.

Pro bližší seznámení s obsahem a podobou nové výzvy, včetně rozpočtu projektu a pro získání celkových informací o Programu Evropské komise Culture, který bude pokračovat každoročními výzvami až do roku 2013, Vás zveme na seminář k Nové výzvě Programu Culture na rok 2011 v oblasti kulturního dědictví dne 1. července 2010 v 11,00 hod. v zasedacím sále Ministerstva Kultury – konírně, v Nostickém paláci,  Maltézské nám 1, Praha 1, Malá Strana.

více informací

PhDr. Eva Lukášová

                                                                                 Sekce pro kulturní dědictví


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.