Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přehled významných letních poutí v královéhradecké diecézi


Datum:

Hlavní pouť královéhradecké diecéze roku 2010 se uskuteční v sobotu 14. 8. 2010 na poutním místě v Malých Svatoňovicích.

Přehled významných letních poutí v královéhradecké diecézi

Na nadcházející dny se chystají také další poutě, na které jsou věřící srdečně zváni.

 

Již v neděli 8. 8. 2010 se koná tzv. Salvátorská pouť v Chrudimi k milostnému obrazu Nejsvětějšího Salvátora – Spasitele. Obraz je znám tím, že po poškození švédskými vojáky za třicetileté války ronil krev. Program vyvrcholí slavnostní poutní mší svatou 10.00 h (celebruje P. Tomáš Petráček), více zde.

 

V úterý 10. 8. 2010 se z Pece pod Sněžkou i polské strany vydává procesí na tradiční Svatovavřineckou pouť na Sněžku. Hlavním celebrantem bohoslužby, která začíná ve 12.00 h, bude pražský arcibiskup Dominik Duka OP. Za polskou diecézi Legnica bude přítomen biskup Stefan Cichy. Účast na pouti by neměl vynechat ani prezident republiky Václav Klaus. Podrobnosti zde.

 

Hlavní diecézní pouť 2010 je plánována na sobotu 14. 8. 2010 do Malých Svatoňovic k Panně Marii Sedmiradostné. Program začíná v 10.00 h a podrobnosti najdete v příloze této zprávy. Vrcholem bude pontifikální mše svatá ve 12.00 h, celebrovaná biskupem Josefem Kajnekem, administrátorem diecéze.

 

U příležitosti slavnosti Nanebevzetí Panny Marie v neděli15. 8. 2010 proběhne pouť na Hoře Matky Boží v Králíkách. Bohoslužby budou v 8.30 a – s účastí biskupa Josefa Kajneka – 10.00 h. Informace najdete zde.

 

Víkendové mariánské poutní slavnosti s bohatým programem se chystají také v Neratově v Orlických horách. Na hlavní bohoslužbu v neděli 15. 8. 2010 od 10.00 h v chrámu Nanebevzetí Panny Marie zavítá opět primas český Mons. Dominik Duka OP. Program slavností zde.

 

Druhá z letních mariánských poutí, tzv. okurková pouť, bude v neděli 15. 8. 2010 na Chlumku u Luže v chrámu Panny Marie Pomocnice. Mše svaté se konají 8.00, 9.30 a 11.00 h. Informace jsou k dispozici zde.

 

Oslavu Nanebevzetí Panny Mariepřipravují také ve stejnojmenném katedrálním chrámu v Kutné Hoře-Sedlci na neděli 15. 8. 2010 od 9.30 h. Po mši sv. následuje farní den. Více zde.

 

(Kromě tohoto základního přehledu se konají další poutní slavnosti na různých místech v diecézi, zejména tam, kde je kostel zasvěcen Nanebevzetí Panny Marie. Podrobnosti na www.diecezehk.cz a farních webech.)

Program hlavní diecézní pouti


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.