Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 2. 8. do 8. 8. 2010


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 2. 8. do 8. 8. 2010

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Sport nebo kostel? Ve 12 letech si Pavel Zoul z Českých Budějovic vybral první variantu. Kdy a hlavně proč se vrátil k té druhé, o povypráví v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání,v pondělí 2. 8. v 9.15.

Šestou část vzdělávacího cyklu Křesťané ve stínu hákového kříže zachytíte v pondělí 2. 8. v 16.00. Přiblíží pronásledování rakouských křesťanů po připojení k hitlerovskému Německu.

V pondělí 2. 8. ve 22.30 s námi můžete uvažovat O naslouchání. Moderátor Roberto Scavino bude na Noční lince připraven pro vaše názory a příběhy.

V Kafemlýnku opakujeme rozhovor s vedoucím Katedry křesťanské výchovy Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci, Rudolfem Smahelem. Pořad nazvaný „Jací jsou otcové a jakými by měli být“ uslyšíte v úterý 3. 8. v 9.30.

Astrofyzik Jan Janík ví mnoho zajímavého o vesmíru kolem nás. V Astronomickém okénku, které se otevře v Barvínku bude mluvit o Slunci, Měsíci a nejbližších planetách - Marsu a Venuši. Poslouchejte v úterý 3. 8. v 16.00.

Biskupství litoměřické spolu s kazatelským střediskem České dominikánské provincie pořádá v posledním červencovém týdnu městské misie v Litoměřicích. Tomuto tématu je věnován pořad regionálního studia Štěpán, který vysíláme v úterý 3. 8. ve 22.00.

Ve středu 4. 8. v 9.30 reprizujeme pražské vydání Magdazínu ze září 2008. Doprovázeli jsme v něm skupinu 410  českých a slovenských mariánských ctitelů na první vlakové pouti do Lurd.

Reprízu druhé části rozhovoru s papežským prelátem P. Antonínem Huvarem, s podtitulem „Synci, dívčiny a letní prázdniny“, uvádíme čtvrtek 5. 8. ve 22.00.

Redaktor TWR, Miroslav Kubíček si pro páteční Rýmování o životě vybral téma „Krása stvoření, její smysl a účel“. Zveme k poslechu 6. 8. v 9.15.

„Jak se modlí kapucínky?“ Na to se zeptal redaktor Marek Chvátal členek tohoto kontemplativního řádu. Relaci Všimli jsme si naladíte v pátek 6. 8. v 16.00.

V pátek 6. 8. v 16.55 zavzpomínáme na hudebního skladatele Jana Hanuše. Hudební týdeník Oktáva připravila redaktorka Radka Rozkovcová.

V neděli 8. 8. ve 13.20 opět naladíte Knihovničku Proglasu. Představíme v ní naučnou publikaci Zeměpis náboženství.

Relaci Křesťan a svět zařazujeme do vysílání v neděli 8. 8. v 17.00. O své službě nemocným dětem pohovoří zdravotní klaun, Karel Preis z Ostravy.

V týdnu od 2. 8. do 8. 8. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 3. 8. v 18.00 z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 5. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 6. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 8. 8. v 9.00 z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě – Pustkovci.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Krkonošská pouť ke sv. Františkovi

Tradiční poutní setkání u Erlebachovy boudy povede opět biskup Jan Vokál.