Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Konference "Chudoba - záležitost nás všech"


Datum:

Charita ve spolupráci s univezitou pořádají v Hradci Králové konferenci v rámci Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Konference "Chudoba - záležitost nás všech"

Konferenci s názvem "Chudoba – záležitost nás všech" pořádá Oblastní charita Hradec Králové ve spolupráci s Katedrou kulturních a náboženských studií Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové (UHK) u příležitosti Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Konference se bude konat v prostorách UHK (Objekt společné výuky, Hradecká 1227) ve dnech 20. a 21. října 2010.

Konference si klade za cíl předložit účastníkům mezioborové poznatky a zkušenosti s fenoménem chudoby v současné společnosti. Jednotlivé příspěvky se budou věnovat definování druhů, mapování výskytu a pojmenování nejčastějších příčin a důsledků chudoby. Pokusí se nastínit praktické možnosti a postupy řešení. Představí též vybrané projekty, které se svou činností aktivně zapojují do zmírňování dopadů chudoby a zabývají se také otázkami účinné prevence.

Konference je určena těm, kteří se o přítomnost fenoménu chudoby v naší společnosti aktivně zajímají a hledají způsoby, jak mu předcházet, či zmírňovat jeho dopady.
Pozvání k aktivní účasti na konferenci přijali mj. Prof. Tomáš Halík, Mgr. Martin Žárský, Mgr. Ilja Hradecký, JUDr. Jolana Maršíková, Mgr. Ladislav Ptáček, P. František Lízna a další.
Ostatní informace v přiložené pozvánce a přihlášce.

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.