Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Misijní odpoledne v Chocni


Datum:

V neděli 12. září uspořádala choceňská farnost ve spolupráci s PMD Misijní odpoledne, aneb Setkání dětí nejen z Misijních klubek.

Misijní odpoledne v Chocni

Do Chocně přijelo téměř šedesát dětí z dvanácti farností pěti vikariátů. Setkání začalo v kostele sv. Františka Serafínského, kde malé poutníky přivítal P. Jiří Pešek. Děti měly příležitost se zapojit do průběhu mše svaté, která byla obětována za misie, třeba zpěvem misijních písní a také během obětního průvodu, kdy malí misionáři v přestrojení přinášeli rozmanité dary za jednotlivé kontinenty.

Nechyběly dary, které ukazovaly bohatství, jež nám Bůh dává, a dary, které připomínaly chudobu některých míst. Po občerstvení, jež připravily ruce ochotných maminek a babiček, proběhlo na farní zahradě rozdělení dětí tak, aby se při hře lépe poznaly.

Následně byla pro ně v zámeckém parku připravena řada soutěží. Odměnou za splněné úkoly na stanovištích symbolizující jednotlivé kontinenty byly krásné perníčky a svíce se znakem PMDD. Setkání zakončili malí přátelé misií zapálením svící od paškálu, obnovou křestních slibů, osobními modlitbami a písněmi, které si vybírala jednotlivá klubka. „Snažíme se děti vést k solidaritě s druhými lidmi.

Kromě programů Papežských misijních děl, jako je třeba Misijní jarmark, využíváme také jiné možnosti působení ve svém okolí. Chceme být misionáři i v našem městě. Každoročně pořádáme na konci června akci nazvanou Prázdniny nanečisto, což je odpoledne plné her, jehož se účastní zhruba stovka převážně nevěřících dětí, zapojujeme se do Tříkrálové sbírky a chodíme také do domova pro seniory,“ přiblížila pestrou činnost klubka Martina Krsková.

Luděk Bárta

více fotografií


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.