Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Lidové misie ve farnosti Kutná Hora


Datum:

Jednou z posledních akcí v rámci oslav 600 let farnosti u sv. Jakuba jsou lidové misie, které proběhnou 5. – 14. listopadu 2010.

Lidové misie ve farnosti Kutná Hora

Projekt má za cíl prohloubit a upevnit duchovní život farního společenství a potažmo celého města. Je příležitostí k dovršení obnovy, o kterou se farníci během roku v souvislosti s významným výročím snažili.


Hlavní osou misií jsou každodenní bohoslužby s tematickými promluvami. Ty jsou doplňovány samostatnými katechezemi (přednáškami o základních tématech křesťanské víry), které jsou vždy zaměřeny na konkrétní skupinu posluchačů. V nabídce jsou i další pobožnosti a společné modlitby. Jednotlivé části programu se odehrávají kromě kostela sv. Jakuba a budovy arciděkanství také na dalších místech, která jsou pro tyto účely vhodnější a přístupnější. Podrobný harmonogram kutnohorských lidových misií najdete na www.khfarnost.cz a přiloženém letáku.
Podoba lidových misií vychází z poslání a zkušeností misionářů řádu vincentinů (P. Stanislav Bindas, CM a P. Ľubomír Konfederák, CM.), kteří je povedou také v Kutné Hoře. Tito řeholníci jsou činní i v zemích třetího světa a kromě jiného se s farníky podělí o zajímavosti týkající se působení v středoamerickém Hondurasu. Mezi výše nastíněným programem navštíví misionáři několik místních škol, domov důchodců a také nemocné, kteří jsou upoutáni na lůžko ve svých domácnostech, pokud o to projeví zájem.
„Ačkoli zdánlivě jsou misie určeny spíše praktikujícím křesťanům, mohou být příležitostí a impulsem pro každého, kdo hledá způsob, jak prožívat svůj vztah k Bohu i k druhým lidem,“ otevírá všem zájemcům pozvání kutnohorský arciděkan P. Jan Uhlíř.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.