Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den Bible


Datum:

Každý rok probíhá v neděli před slavností Ježíše Krista Krále Den Bible – letos 14. listopadu 2010.

Den Bible

V kostelích se na Den Bible koná sbírka na podporu biblického apoštolátu. Podle rozhodnutí České biskupské konference náleží 25 % výnosu této sbírky Českému katolickému biblickému dílu a 75 % České biblické společnosti.

Dopis otce arcibiskupa Dominika Duky, předsedy správního výboru Českého katolického biblického díla, ke Dni Bible.

Milí přátelé,

právě sice končí rok věnovaný Písmu svatému v rámci přípravy na 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje, spolehlivé biblické základy mají však i témata následujících let přípravy, ať už půjde o svátost křtu, biřmování nebo eucharistie.

V příštím roce se rovněž koná mimořádné plenární shromáždění Katolické biblické federace, která celosvětově sdružuje národní biblické instituty, které jsou zaměřeny na biblickou pastoraci.

České katolické biblické dílo se podle svých možností snaží uvádět do bohatého biblického dědictví. Naše úsilí směřuje k osobní i společné četbě Bible. Jsme přesvědčeni, že hodnoty obsažené v Písmu svatém jsou i v současné době aktuální. Bez vaší podpory bychom ovšem jen stěží mohli pokračovat ve své práci.

Biblické dílo připravuje pořady Bible v liturgii. Pořádáme úvody do práce s Biblí ve farnostech a biblické kurzy pro všechny věkové kategorie (ve všech diecézích). Nabízíme kurzy výroby biblických postaviček. Připravujeme pomůcky pro četbu Bible dospělých i dětí. O našich aktivitách se dozvíte více na internetových stránkách www.biblickedilo.cz.

S vděčností za Vaše modlitby i za finanční podporu.

+ Mons. Dominik Duka

arcibiskup pražský, metropolita a primas český

 


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.