Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysokoškolské studium pro katechety v ak. roce 2004/2005


Datum:

Tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia.

Vysokoškolské studium pro katechety v ak. roce 2004/2005

Pedagogická fakulta UHK v akademickém roce 2004/2005 opět otevírá tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia. Studijní program, který připravuje katedra náboženské výchovy a charitativní práce PdF UHK ve spolupráci s DTI, poskytuje odbornou přípravu pro výuku předmětu Náboženská výchova na základních školách. Výuka bude probíhat o sobotách cca desetkrát za semestr. Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat na studijní oddělení PdF UHK do 1. 3. 2004. Přijímací zkoušky se budou konat v červnu 2004.

Rozsah přijímacího řízení:
Studijní program: KKOV 7507R - Specializace v pedagogice
Obor: Náboženská výchova (forma kombinovaná, bakalářské studium)
Standardní doba studia: 3 roky

Přijímací zkouška k bakalářskému studijnímu programu se skládá z písemné a následné ústní části. V přijímacím řízení je možno dosáhnout nejvýše 200 bodů, přičemž celková hranice úspěšnosti je stanovena na 110 bodů.


Písemná část je zaměřena na ověření základních náboženských znalostí jako nutného předpokladu ke studiu a probíhá formou testu. K absolvování testu je požadována znalost základních prvků křesťanské víry, jak jsou vyjádřeny v Katechismu katolické církve (Komise pro sestavení katechismu: KKC, Zvon, Praha 1995/Karmelitánské nakladatelství, Kostelní Vydří 2001, 2002). K přípravě na přijímací zkoušku je dostačující seznámení s obsahovým souhrnem v závěru každého odstavce KKC. V testu lze získat maximální počet 100 bodů, přičemž k jeho absolvování je třeba dosáhnout minimálně 60 bodů. Úspěšnost v testu je podmínkou pro postup k ústní části přijímací zkoušky.
 

Ústní část přijímací zkoušky sleduje odborné, motivační, praktické a další obecné předpoklady ke studiu na vysoké škole. Zkouška hodnotí komunikativní dovednosti (5 bodů), dále se zabývá orientací uchazeče v oboru (5 bodů), všímá si předchozí praxe v oblasti výuky náboženství (7 bodů) a dalších zkušeností práce s mládeží (7 bodů). Hodnotí dále motivační předpoklady ke studiu (20 bodů) a všímá si možností budoucího uplatnění studia. Z tohoto důvodu oceňuje případné doporučení ke studiu vystavené správcem farnosti, katechetickým centrem apod. (20 bodů). Zkouška hodnotí též znalost odborné literatury s teologickým i pedagogickým zaměřením, příp. publikační a lektorskou činnost uchazeče a doloženou účast na odborných seminářích, kurzech či dalších vzdělávacích programech souvisejících s obsahem bakalářského studia (36 bodů). Úspěšnost v ústní části přijímací zkoušky je limitována minimálním počtem 50 bodů.

Další informace naleznete na stránkách Univerzity Hradec Králové http://www.uhk.cz


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...