Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Podzimní pontifikální bohoslužby v královéhradecké diecézi


Datum:

Bohoslužby k výročí posvěcení katedrály, slavnosti Všech svatých a vzpomínce na všechny věrné zemřelé povede biskup Josef Kajnek.

Podzimní pontifikální bohoslužby v královéhradecké diecézi

Na sobotu 30. října 2010 připadá výročí posvěcení katedrály Svatého Ducha v Hradci Králové. Pontifikální mše svatá se koná v 18.30 hodin, od 17.45 hodin jí bude předcházet zpívaná modlitba nešpor s katedrální kapitulou a scholou. Výročí si při bohoslužbách připomenou věřící v celé diecézi.

V pondělí 1. listopadu 2010 slaví církev slavnost Všech svatých. V královéhradecké katedrále bude biskup Josef Kajnek sloužit mši svatou opět v 18.30 hodin.
Úterý 2. listopadu 2010 bude patřit vzpomínce na všechny věrné zemřelé, tedy "dušičkám". Biskup Josef Kajnek bude ráno v 7.30 hodin předsedat bohoslužbě v kostele sv. Pavla v Hradci Králové-Pouchově, následuje modlitba u kněžských hrobů na místním hřbitově. Odpoledne se biskup vydá na Chrudimsko, nejprve do Podlažic na pobožnost za zemřelé od 16.30 hodin a poté do Chrasti na mši sv. od 17.00 hodin, rovněž s následnou modlitbou na hřbitově.
Ostatní bohoslužby v diecézi lze dohledat na adrese www.diecezehk.cz či se na ně doptat na farních úřadech.
Od 1. do 8. listopadu, v tzv. "dušičkovém oktávu", mohou věřící při splnění stanovených podmínek vyprosit zemřelým plnomocné odpustky hříchů.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.