Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V nakladatelství Paulínky vychází nová publikace


Datum:

P. Jana Balíka: „Jan Pavel II. v dialogu s mladými“.

V nakladatelství Paulínky vychází nová publikace

Doc. Max Kašparů o knize říká, že autor v ní spojuje dvě roviny: dějepisně-biografickou a pastorační. P. Balík v knize analyzuje osobnost Jana Pavla II. z nejrůznějších pohledů, zejména se však zaměřuje na obsah a formu pastorační péče tohoto papeže o mládež. Postupně představuje světové dny mládeže, formuluje základní principy jeho vztahu k mladým lidem, zabývá se jeho přínosem pro pastoraci mládeže a pro vznik diecézní pastorace mládeže.

Max Kašparů v doslovu knihy uvádí, že text umožňuje poznat, že papež Jan Pavel II. „pojal mladé lidi do otcovského trojúhelníku, kde jednou jeho stranou byla empatie, druhou akceptace a třetí autentičnost. A navíc byl tento rovnostranný trojúhelník v opsané kružnici, kterou byla papežova láska k mladým lidem.“

Kniha bude vhodným pomocníkem jak pro ty, kteří se zabývají studiem osobnosti ctihodného Jana Pavla II., tak pro všechny, kteří se věnují práci s mládeží. Kromě toho, jak v úvodu knihy připomíná Mons. Ladislav Hučko, je kniha aktuální i proto, že vychází v době, kdy se připravuje XXVI. světový den mládeže, který se bude v srpnu 2011 slavit v Madridu.

Kniha má 160 stran a cena u knihkupců je 180 Kč.

P. ThLic. Jan Balík stál u zrodu Arcidiecézního centra života mládeže – Nazaret a byl jedenáct let zodpovědný za pastoraci mládeže v pražské arcidiecézi. Působil též jako tiskový mluvčí a ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference. V současné době je farářem ve farnosti Praha - Strašnice. Je členem tvůrčího týmu časopisu IN! a je autorem řady knih pro mladé a mnoha publikací o pastoraci mládeže.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.