Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Centrum sociálních služeb


Datum:

Ve čtvrtek 30. 9. byl za účasti ministra práce a sociálních věcí Dr. Ing. Jaromíra Drábka a dalších hostů

Centrum sociálních služeb

položen základní kámen Centra sociálních služeb v Lanškrouně.

Ve čtvrtek 30. 9. byl za účasti ministra práce a sociálních věcí Dr. Ing. Jaromíra Drábka a dalších hostů položen základní kámen Centra sociálních služeb v Lanškrouně (Olbrachtova ul. 206), které bude provozovat Oblastní charita Ústí nad Orlicí. Netradiční kámen vyrobily děti ze sousední Speciální školy.

Základním posláním novostavby, kterou zainvestuje také Oblastní charita, bude nová služba „Dům na půl cesty“. Ten bude pomáhat osobám pouštějícím po dosažení zletilosti dětské domovy, pěstounskou péči apod. Projekt zařízení počítá s 6 samostatnými byty s příslušenstvím, z toho 1 bude bezbariérový. Kapacita je 8 lůžek. Podaří se tak rozšířit kapacity pobytových zařízení služeb sociální prevence v souladu s krajskými plány rozvoje sociálních služeb.

Dále bude vybudováno nízkoprahové denní centrum pro osoby bez přístřeší. Zařízení jim poskytne osobní hygienu, stravu a obstarání osobních záležitostí. Do objektu se také přestěhuje pečovatelská služba Oblastní charity a nově bude provozovat půjčovnu pomůcek.

Termín otevření Centra se předpokládá koncem roku 2011. Celkové náklady na stavbu jsou 11, 549 mil. Kč. Celý objekt bude bezbariérový.

Iva Marková, www.uo.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.