Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Dolní Dobrouči zazní pašije v muzikálové podobě


Datum:

Tento týden by si měli příznivci muzikálového žánru nechat páteční večer volný.

V Dolní Dobrouči zazní pašije v muzikálové podobě

Určitě ne proto, aby seděli doma, ale aby se mohli vypravit do kostela sv. Mikuláše v Dolní Dobrouči, kde se od 18.00 hodin uskuteční premiéra muzikálu nazvaného Živé pašije.
 

Text evangelia sv. Jana o posledních okamžicích a smrti Ježíše Krista tu zazní v doprovodu hudby z pera současného litomyšlského skladatele Petra Jiříčka. Na co všechno se mohou posluchači během hodinového vystoupení těšit, prozradil hlavní organizátor celého projektu Lukáš Rothschein: „Rozhodli jsme se celý příběh zpracovat novým způsobem, tak aby oslovil také dnešního člověka. K textu Janových pašijí jsme přidali vlastní hudbu a rozvinuli dramatickou složku příběhu. Hudebníci budou v presbytáři kostela rozdělení do tří sekcí podle nástrojů: hlavní kapela, smyčcový kvartet a žesťové trio. Doplní je statický devatenáctičlenný sbor, který bude představovat lid, a mezi nimi se otevře prostor pro sólisty a herce. Nebude chybět ani vystoupení tanečního souboru, které symbolicky znázorní souboj dobra a zla.“

Kdo se nedostane do Dolní Dobrouče, nemusí litovat. Druhý koncert se odehraje dne 21. listopadu 2010 od 18.00 hodin v kostele Povýšení Svatého Kříže v Litomyšli. Poněkud netradiční načasování obou vystoupení má prozaický důvod. Jednou z podmínek grantu Make a connection, který celý projekt zaštítil, je jeho uskutečnění do konce kalendářního roku 2010. Pokud vše dobře dopadne, plánují litomyšlští hudebníci s Živými pašijemi vystupovat také v příštím roce.

Živé pašije

premiéra, 12. 11. 2010, kostel sv. Mikuláše, Dolní Dobrouč, 18.00 hod.

21. 11. 2010, kostel Povýšení sv. Kříže, Litomyšl, 18.00 hod. 

Více informací: http://www.zivepasije.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.