Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní stolní kalendář na rok 2011


Datum:

Biskupství královéhradecké vydalo stolní kalendář na rok 2011.

Diecézní stolní kalendář na rok 2011

Kromě textů a obrázků zaměřených na téma roku obsahuje adresáře obsazených farností, oblastních a farních Charit a jejich zařízení, adresář řeholních kongregací, církevních škol a jiných církevních zařízení na území diecéze. V kalendáriu kromě světských a církevních svátku najdete i odkaz na Denní modlitbu církve.

První neděli postní letošního roku byl českými a moravskými biskupy vyhlášen Pastorační program přípravy na 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje. Jeho účelem je přispět k obnově křesťanského života věřících ze Slova Božího a z iniciačních svátostí křtu, biřmování a prvního přijetí eucharistie, které si každoročně připomínáme jako plody Velikonoc, Seslání Ducha Svatého a Slavnosti Těla a Krve Páně.

Kalendář pro rok 2011 pastoračního programu je zaměřen na křest a přípravu na obnovu křestních slibů během doby postní. Příprava vrcholí obnovou křestních slibů o Velikonoční vigilii. Na jeho stránkách můžete nahlédnout do bohatství významu křtu pro náš život; seznámit se s průběhem katechumenátu dospělých lidí, jeho inspirací pro přípravu farnosti v době postní i její nezastupitelnou rolí vzhledem k nově pokřtěným; prohloubit své porozumění symbolice křestních obřadů či pohledu na místo a význam křtu v rámci procesu křesťanské iniciace a Božího plánu spásy; na přístupy k praktickým otázkám spojených se křtem a nahlédnout z pohledu křesťanské iniciace na prožívání celého liturgického roku.

Objednávky: Biskupství královéhradecké, Redakce IKD, Velké nám 35, 500 01 Hradec Králové; tel.: 495 063 422; e-mail: ikd [at] diecezehk.cz (ikd[at]diecezehk[dot]cz). Cena 55,- Kč.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.