Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2011


Datum:

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá Charita ČR v celostátním měřítku již pojedenácté. Koledující skupinky tří králů potkáte v době od 1. do 14. ledna 2011.

Tříkrálová sbírka 2011

Královéhradeckým králům a královnám požehná pomocný biskup a administrátor naší diecéze Mons. Josef Kajnek ve čtvrtek 6. ledna v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha.

Tříkráloví koledníci putují dům od domu a přinášejí lidem radostnou zprávu o příchodu Boží lásky na svět skrze dítě narozené v betlémských jeslích. Přitom prosí o dar na pomoc lidem v nouzi. Prostřednictvím Charity můžete účinně pomoci bližním, kteří si sami pomoci nemohou.

Přijměte, prosíme, tyto vyslance potřebných. Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka.

Tři králové na koních povedou průvod koledníků městem v Poličce (8.1.). Vánoční příběh znovu ožije v představení živého betlému v Čáslavi (5.1.), Kutné Hoře (6.1.) a Humpolci (8.1.). Na mnoha místech zazní tříkrálové koncerty (7.1.-Náchod, 8.1.-Přibyslav, 9.1.-Pardubice, Přelouč, Čes. Třebová, Ústí n. Orlicí). V Pardubicích probíhají tradiční Tříkrálové dny v Domě techniky, novinkou je výtvarná a literární Tříkrálová soutěž.

Výtěžek sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí.

Například v Červeném Kostelci budou koledníci vybírat příspěvky na zdravotnické a technické vybavení Hospice Anežky České a také nového mobilního hospice. V Hradci Králové a okolí budou občané přispívat na podporu poradenství pro oběti domácího násilí, domácí hospicové péče a Střediska rané péče Sluníčko, které pomáhá rodinám s handicapovanými dětmi v raném věku. Na Pardubicku budou koledníci prosit o dar na podporu domácí péče, mateřských center a nového projektu na pomoc rodinám. Na domácí hospicovou péči a další charitní projekty budou lidé přispívat také na Ústecko-orlicku. Na Kutnohorsku budou moci občané podpořit např. dostavbu a zařízení Klubu Atrium pro seniory.

Mnohé Charity použijí výtěžek sbírky na zakoupení zdravotnických pomůcek a vybavení pro střediska domácí péče. Část výtěžku Tříkrálové sbírky 2011 věnujeme také na projekt školního autobusu pro chudé děti v Indii.

Informace o dalších záměrech Charit  a doprovodných akcí sbírky v naší diecézi najdete na www.hk.caritas.cz.

Průběh Tříkrálové sbírky 2011 v celé ČR můžete sledovat mj. na www.trikralovasbirka.cz a www.charita.cz.

Generální partner: Nadace České spořitelny, partneři: T-Mobile, mediální partneři: Deník, Aktuálně.cz, Katolický týdeník, Radio Proglas, TV Noe.

Jana Karasová

Až potkáte tři krále, kteří se prokáží pověřením Charity Česká republika, otevřete jim nejenom dveře, ale také svá srdce... DĚKUJEME!

Do Tříkrálové sbírky lze přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLE DA na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita ČR z každé DMS obdrží 27 Kč.

Více o službách DMS na www.darcovskasms.cz anebo bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na konto: 66008822/0800 u České spořitelny.

DĚKUJEME VÁM!


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.