Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Barocco sempre giovane do nového roku


Datum:

Závěr roku 2010 byl pro pardubický komorní sobor Barocco sempre giovane mimořádně úspěšný.

Barocco sempre giovane do nového roku

Pražské koncerty ve Smetanově síni Obecního domu, Dvořákově síni Rudolfina, v Senátu PČR  - Rytířském sálu Valdštejnského paláce (koncert pro Českou televizi), v kostele sv. Šimona a Judy, stejně tak prosincové koncerty v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích se setkaly s mimořádným ohlasem publika i odborné kritiky.

Také v nadcházejícím roce bude Barocco sempre giovane účinkovat na mnoha významných koncertech a hudebních festivalech u nás i v zahraničí.

Návštěvníci abonentních cyklů BSG v Pardubicích se mohou těšit v první polovině roku 2011 na tyto koncerty:

17. února 2011 v 19 hodin zahájí Barocco sempre giovane tradiční abonentní cyklus v Rytířském sálu zámku             Pardubicích koncertem z díla A. Vivaldiho, Ch. Avisona, G. Ph. Telemanna, P. Nardiniho a J. S. Bacha.

17. března 2011 bude na zámku spolu s Barocco sempre giovane  koncertovat vynikající maďarský dirigent, klavírista a cembalista István Dénes.

13. dubna 2011 uspořádá soubor Velikonoční koncert. Posluchači se mohou těšit mj. na Stabat Mater Antonia Vivaldiho s vynikající interpretkou barokní hudby, altistkou Markétou Cukrovou.

12. května 2011 proběhne v Rytířském sálu zámku v Pardubicích Jarní koncert, na kterém zazní slavný cyklus Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob v podání stálé členky a sólistky souboru houslistky Ivy Kramperové.

16. června 2011 bude hlavním protagonistou koncertu Jiří Stivín, interpret barokní hudby, multiinstrumentalista, improvizátor a jazzman, umělec, s kterým  Barocco sempre giovane v poslední době často spolupracuje. Koncert se bude konat v Sukově síni Domu hudby.

Vstupenky na jednotlivé koncerty nebo zvýhodněné předplatné na celý cyklus: Pardubice Region Tourism, náměstí Republiky 1, Pardubice, tel. 466 768 390 nebo na www.ticketportal.cz.

Více informací: www.barocco.cz.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.