Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Studium židovsko - křesťanských vztahů na Cambridge zdarma


Datum:

výběrové řízení k získání stipendia na roční studium židovsko-křesťanských vztahů v Centre for Jewish-Christian Relations

Studium židovsko - křesťanských vztahů na Cambridge zdarma

Společnost křesťanů a židů vypisuje výběrové řízení k získání stipendia na roční studium židovsko-křesťanských vztahů v Centre for Jewish-Christian Relations v magisterském studijním programu akreditovaným u Anglia Polytechnic University of Cambridge.

Popis programu:


Stipendium je vypsáno na školní rok 2004/2005 pro třetího českého studenta v řadě. Studium židovsko-křesťanských vztahů v Centre for Jewish-Christian Relations je magisterským programem akreditovaným u Anglia Polytechnic University of Cambridge. K dosažení titulu Master of Art (MA) je třeba dokončit čtyři vyučovací moduly a napsat disertaci na zvolené téma v rozsahu 15 000 slov.

Program je multidisciplinární a zahrnuje studium náboženství, teologie, historie, kultury a sociální studia. Je podpořen mimořádnými zdroji (např. přístup k jedinečným fondům Univerzitní knihovny v Cambridge) a velkým množstvím mimoškolních společenských aktivit; podrobnější informace najdete na webových stránkách www.cjcr.cam.ac.uk .

Kritéria:
Kandidát musí prokázat, že je schopen kvalitně studovat na úrovni magisterského stupně.
Kandidát by měl poskytnout důkaz o předešlém studiu v některém z následujících odvětví: teologie, religionistiky, židovství, historie, kultury či jemu příbuzných studií (nejlépe prokázat svoji kvalifikaci diplomem, např. bakalářským). V úvahu ale budou vzaty i žádosti kandidátů, kteří prokážou svůj zájem o obor.

Žádosti jsou přijímány od vhodných kandidátů bez ohledu na věk, handicap, rasu, pohlaví a náboženské a politické členství
úroveň anglického jazyka. Je požadována zkouška IELTS s konečným výsledkem 6.5 nebo CAE (zkouška může být odložena do konce června 2004. V takovém případě však vybraný kandidát musí počítat s pohovorem v angličtině po telefonu; je možné zvážit výjimky u kandidátů, kteří studovali v anglicky mluvících zemích či mají nějakou jinou odpovídající anglickou mezinárodní zkoušku; informace o mezinárodní zkoušce IELTS na British council a na webové stránce: www.ielts.org

Finanční podmínky:
Stipendium pokrývá:
- plné školné na školní rok 2004/2005
- mezinárodní dopravu do Cambridge a zpět
- zdravotní pojištění
- ubytování v Centre for Jewish-Christian Relations v Cambridge
- 200 liber měsíčně na vlastní výlohy

Přihláška ke konkurzu:
přihláška ke konkurzu lze stáhnout na webové stránce Společnosti křesťanů a Židů: www.etf.cuni.cz/skz
vyplněnou přihlášku s životopisem v českém a anglickém jazyce pošlete na e-mail: skz [at] etf.cuni.cz (skz[at]etf[dot]cuni[dot]cz) do 29. února 2004; doporučení přineste k pohovoru.


V případě velkého zájmu může dojít k zúžení počtu uchazečů. Doporučujeme proto přistoupit zodpovědně k zdůvodnění vašeho zájmu o studium (bod 5 v přihlášce). Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru před komisí, v níž budou zastoupeni lidé účastnící se židovsko-křesťanského dialogu v ČR (ten bude častečně probíhat v anglickém jazyku).

Předpokládaný termín:
15. března 2004 v Praze na Evangelické teologické fakultě UK
výsledky konkurzu budou uchazečům sděleny písemně nejpozději do 15. dubna 2004


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...