Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Církevní školy v Hradci Králové se předvedly veřejnosti


Datum:

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. v Hradci Králové otevřely své dveře zájemcům z řad veřejnosti.

Církevní školy v Hradci Králové se předvedly veřejnosti

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. v Hradci Králové podobně jako další školy ve městě otevřely 12. ledna své dveře zájemcům z řad veřejnosti. Zejména rodiče nynějších žáků využili možnost zúčastnit se přímo výuky v jednotlivých třídách a podívat se, jak si jejich ratolest vede ve školním prostředí. Velký zájem o seznámení s církevními školami však také projevili rodiče a studenti, kteří v těchto dnech řeší otázku budoucí školní kariéry, ať už se to týká zápisu prvňáčků na základní školu či přijímacích zkoušek budoucích gymnazistů.

Kromě praktických informací o fungování školy a prohlídky školních prostor byla pro návštěvníky připravena řada prezentací jednotlivých předmětů a zajímavých školních aktivit (např. živá demonstrace chemických pokusů, videa z adventního koncertu či zahraničních zájezdů). Návštěvníci gymnázia byli po škole doprovázeni studenty, kteří se s nimi rádi podělili o informace z oficiálního života školy i studentského zákulisí. O kvalitách školy při setkání se zájemci o studium mluvil jak ředitel školy, Mgr. Jiří Vojáček, tak i zástupce zřizovatele, královéhradeckého biskupství, Mgr. Stanislava Kučerová.  Přesto se nakonec jako nejlepší reklama ukázaly odpovědi studentů, kteří na otázky rodičů, váhajících nad výběrem školy pro svého potomka, odpovídali: „Jsme tu spokojení, pošlete vaše dítě k nám, bude se mu tady určitě líbit.“


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.