Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Bakalářské studium "Náboženská výchova" na PdF UHK


Datum:

Pedagogická fakulta UHK otevírá v akademickém roce 2011/2012 tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova.

Bakalářské studium "Náboženská výchova" na PdF UHK

Diecézní teologický institut oznamuje, že v akademickém roce 2011/2012 otevírá Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia.

Obor je určen pro všechny zájemce o základní teologické vzdělání. Kromě základů teologie seznamuje také s hlavními pedagogickými a psychologickými obory. Studium je proto vhodné zejména pro katechety, pastorační asistenty a moderátory či animátory různých pastoračních aktivit. Obor je realizován Katedrou kulturních a náboženských studií PdF UHK v součinnosti s Biskupstvím královéhradeckým (Diecézním teologickým institutem). Významnou část vyučujících tvoří kněží královéhradecké diecéze.

Absolvování bakalářského studia zprostředkovává odbornou znalost základů katolické teologie pro pedagogické a katechetické působení a schopnost samostatné tvůrčí činnosti v oblasti katechetického či nábožensko-pedagogického působení. Je dostačující pro rozšíření odborné kvalifikace k výuce předmětu náboženství.

K samostatnému získání této odborné kvalifikace dostačuje bakalářské studium v kombinaci s následným magisterským studiem (např. na KTF UK). Výuka probíhá o sobotách cca desetkrát za semestr. Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat do konce února na adresu PdF UHK. Obecné informace k přijímacímu řízení jsou uvedeny na internetových stránkách http://www.uhk.cz/pdf/uchazec/. Přijímací zkoušky se budou konat v červnu 2011 (eventuelně koncem května t. r.). Přijímací zkouška proběhne ve formě pohovoru, který bude zaměřen na tyto oblasti: a) motivace ke studiu, důvody výběru studijního programu specializace v pedagogice – obor náboženská výchova; b) předpoklady ke studiu, přehled v odborné teologické, pedagogické, psychologické a filosofické literatuře, znalost terminologie.

Další informace: tel. 495 063 428; e-mail: dti [at] diecezehk.cz (dti[at]diecezehk[dot]cz) nebo jan.hojda [at] uhk.cz (jan[dot]hojda[at]uhk[dot]cz).

Mgr. Jan Hojda, ThD.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.