Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Formačně-vzdělávací program pro animátory seniorů


Datum:

Diecézní centrum pro seniory nabízí nový formačně-vzdělávací program Aktivan určený animátorům seniorů farností královéhradecké diecéze,

Formačně-vzdělávací program pro animátory seniorů

kteří působí v oblasti pastorační péče o seniory, dále pracovníkům charitních zařízení pro seniory, kteří se věnují pastorační práci a také novým zájemcům o pastorační práci se seniory.

Program se skládá ze čtyř bloků, během nichž budou probrána následující témata: Víra, smysl života, etapy víry a výchova ke zralosti; Pastorační péče o seniory, její smysl a cíl; Osobnost animátora seniorů; Četba Bible v církvi; Dějiny spásy – základní tajemství křesťanské víry; Práce s biblickým textem ve skupině – praktické ukázky z Nového a Starého zákona; Význam společenství v církvi; Jak založit a vést společenství seniorů; Seniorský věk z pohledu psychologie; Umění komunikace; Trénink paměti a Základní psychomotorický trénink.

Formačně-vzdělávací program si klade za svůj cíl prohloubit vědomosti stávajících animátorů seniorů a pomoci jim ke kreativnímu a smysluplnému přístupu v rámci vedení seniorských společenství. Novým animátorům seniorů má poskytnout snazší orientaci při zahajování vlastní činnosti.

Termíny jsou následující:

  • I. a II. blok: 3. – 4. 3. 2011
  • III. a IV. blok: 7. – 8. 4. 2011

Celý program je zdarma. Zájemci z farností, charitních zařízení i jiných organizací se mohou hlásit na níže uvedených kontaktech. Účastníci, kteří absolvují všechny čtyři bloky, obdrží závěrečný certifikát. Uzávěrka přihlášek je 1. 3. 2011.

Kontakt, informace, přihlášky:

Biskupství královéhradecké – Diecézní centrum pro seniory, Velké náměstí 35, 500 01 Hradec Králové, tel.: 495 063 661, mob.: 737 215 328, e-maily: cepelkova [at] diecezehk.cz (cepelkova[at]diecezehk[dot]cz) nebo dcs [at] diecezehk.cz (dcs[at]diecezehk[dot]cz), web: www.dcshk.cz, www.animatori.cz, skype: seniori.diecezehk.cz.

 

Mgr. Veronika Čepelková

vedoucí DCS


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.