Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 24. 1. do 30. 1. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 24. 1. do 30. 1. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Když nás v životě zaskočí problémy, většinou hledáme nějakou pevnou oporu. Paní Drahomíra Slabá možná právě díky tomu, že přišla o svého milovaného syna, nalezla svoji oporu v Bohu. Její příběh uslyšíte v pravidelném pořadu TWR, Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 24. ledna v 9.15.

Vzdělávací cyklus Úvod do christologie pokračuje v pondělí 24. ledna v 16.00. Pod vedením profesora dogmatiky, Ctirada Václava Pospíšila se věnujeme problematice Božské a lidské vůle vtěleného Slova.

Regionální pořad studia Jan Neumann uvedeme v pondělí 24. ledna ve 22.00. V rozhovoru s P. Augustinem Gazdou Vás seznámíme s historií rajhradského kláštera benediktinů, se spiritualitou tohoto řádu a s místní komunitou bratří.

V úterý 25. ledna ve 22.00 dáme slovo Anetě Maclové, ředitelce Oblastní charity v Hradci Králové. Přiblíží především činnost místní Poradny pro lidi v tísni

Český hudební skladatel, dramatik a spisovatel Ilja Hurník bude hostem Magdazínu s podtitulem „Čtvero ročních dob: jaro a léto“. O svém životě s hudbou umělec povypráví ve středu 26. ledna od 9.30.

 „Síla vlivu“ – tak zní název další úvahy amerického reverenda Davida Basta, z cyklu pojednávajícím o Ježíšově veřejné činnosti. Slova naděje z produkce TWR Vám přineseme opět ve čtvrtek 27. ledna v 9.15.

Pořad z produkce pražského studia Kristián zařazujeme ve čtvrtek 27. ledna ve 22.00. V cyklu České nebe, v němž Vám představujeme světice a světce naší země, se tentokrát zaměříme na osobnost kněze a mučedníka, blahoslaveného Metoděje Trčky.

Miroslav Kubíček pohovoří v pátek 28. ledna o pověrách a o tom, jak je těžké odstranit je ze života. Zveme k poslechu relace TWR, Rýmování o životě, od 9.15.

Další částí modlitby Vyznání víry se budeme zabývat v rámci cyklu Katechismu katolické církve. V pátek 28. ledna v 9.30 rozebereme větu: „Sestoupil do pekel“.

Studium teologie u kněží a řeholníků se předpokládá a nikoho nepřekvapuje. Ale k čemu může sloužit teologické vzdělání "laikovi"? O tom promluví hosté pořadu Všimli jsme si, kteří pedagogicky působí na Teologické fakultě Jihočeské univerzity. Pozvání přijali Prof. Karel Skalický, Michal Opatrný, Th.D. a Mgr. Kateřina Brichcínová. Více se dozvíte v pátek 28. ledna v 16.00.

Hudební týdeník Oktáva připravuje na pátek 28. ledna pražský redaktor Pavel Smolek. Soubor  Lyra da Camera představí v 16.55.

V jednom z listopadových vydání pořadu „Všimli jsme si“ byla hostem paní Erika Bezdíčková, která přežila pobyt v několika koncentračních táborech. O svou životní zkušenost se rozdělila v knize „Moje dlouhé mlčení“. Nahlédneme do ní v Knihovničce Proglasu, kterou vysíláme v neděli 30. ledna ve 13.20.

Pořad Křesťan a svět, který naladíte v neděli 30. ledna v 17.00, nese podtitul „Ve službě Slova“. Hostem reverenda Jaroslava Kratky bude brněnským senior Českobratrské církve evangelické, farář Jiří Gruber.

V týdnu od 24. 1. do 30. 1. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 25. 1. v 18.00 ze studia Radia Proglas se studenty brněnských vysokých škol, ve čtvrtek 27. 1. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 28. 1. v 18.00 z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 30. 1. v 9.00z kostela sv. Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.