Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 7. 2. do 13.2.2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 7. 2. do 13.2.2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Hostem pravidelného pořadu TWR, Stopy-svědectví o Božím jednání, bude v pondělí 7. února Alena Jersáková. Povypráví o tom, že ten, kdo se narodí ve věřící rodině, ještě „nemá vyhráno“. Jinými slovy, není automaticky křesťanem a někdy musí svést o víru těžký boj. Poslouchejte od 9.15.

Věčnost – preexistence Slova – to je téma další části vzdělávacího cyklu Úvod do christologie. Cyklem provází profesor Ctirad Václav Pospíšil. Mnoho zajímavého se od něj dozvíte v pondělí 7. února od 16.00.

Měsíčník Dotýkání světla uvedeme v pondělí 7. února ve 22.00. Uslyšíte pokračování rozhovoru s docentem Václavem Venturou o spiritualitě křesťanského mnišství.

Sousedským vztahům se budeme věnovat v Kafemlýnku. Magazín nejen pro maminky na mateřské dovolené nazvaný „Dobrý den, sousede!“ naladíte v úterý 8. února v 9.30.

Pořad z litoměřického studia zařazujeme do vysílání v úterý 8. února ve 22.00. Spolu s P. Vilémem Markem Štěpánem pohovoříme mimo jiné o potřebnosti adorace.

Ve čtvrtek 10. února ve 22.00 představíme organizaci Likvidace Lepry. Hostem pořadu z pražského studia Kristián bude její zřizovatel, Jiří Holý. 

„Není-li dost dobře možno hovořit o ateismu bez souvislosti s vírou, lze potom nazvat ateismus opakem víry?“ Nad touto otázkou se zamyslí redaktor TWR, Miroslav Kubíček, v rámci relace Rýmování o životě. Zachytíte v pátek 11. února v 9.15.

V cyklu Katechismus katolické církve se právě zabýváme modlitbou Vyznání víry. V pátek 11. února v 9.30 rozebereme větu: „Odtud přijde soudit živé i mrtvé.“

V pátečním pořadu Všimli jsme si představíme spiritualitu salesiánů. Tento řád se stará především o výchovu mládeže a život jeho členů je v porovnání s kontemplativními řeholními komunitami hodně aktivní. Jak vypadá salesiánský duchovní život a modlitba, Vám prozradíme v pátek 4. února v 16.00.

„Žehnající ruce kadeřníka“ – tak zní podtitul pořadu Křesťan a svět, jehož reprízu vysíláme v neděli 13. února v17.00. Hostem reverenda Jaroslava Kratky byl brněnský kadeřník, teolog a trvalý jáhen Jan Špilar.

V týdnu od 7. 2. do 13. 2. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 8. 2. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 10. 2. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. 2. z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 13. 2. v 9.00z kostela sv. Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.