Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Masopust


Datum:

Druhý ročník masopustního průvodu studentů chystá i letos Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a ZŠ a MŠ Jana Pavla II.

Masopust

Tato veselá taškařice se odehrává vždy v úterý před Popeleční středou a s nadšením se do ní zapojují nejen studenti, ale dokonce i jinak vážení a ctihodní profesoři gymnázia. Letos vychází masopust na úterý 8. března.

Průvod studentů a učitelů vyjde v 9.00 hodin od Biskupského gymnázia, hlavní část programu se odehraje na Velkém náměstí mezi 9.30 a 10.00 hodin, kde se připojí žáci ZŠ a MŠ Jana Pavla II.  Zde budou za doprovodu tanečního orchestru Drezína vyhlášeny nejlepší masky, kterým zástupce zřizovatele škol, královéhradeckého Biskupství předá ceny vskutku masopustní – prasečí hlavu, tlačenku či jitrničky. Chybět nebudou ani masopustní koblihy pro všechny účastníky.

Veselý rej bude další den vystřídán Popeleční středou - dnem pokání, kterým začíná postní doba a který studenti hradeckých církevních škol zahájí v 8.00 hodin bohoslužbou v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Na obě akce jsou srdečně zváni také rodiče a všichni příznivci školy.

Mgr. Stanislava Kučerová


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.