Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Březnové číslo IKD


Datum:

V těchto dnech si můžete zakoupit v kostelích naší diecéze další číslo diecézního časopisu IKD,

Březnové číslo IKD

ve kterém letos představujeme jednotlivé vikariáty diecéze. Březnové číslo je věnováno Trutnovskému vikariátu, ve kterém se nacházejí například Krkonoše a kraj pod těmito českými nejvyššími horami. Texty článků jsou k dispozici také na těchto stránkách v rubrice "Média". Více z obsahu čísla v následující zprávě.

Marianum čeká rozsáhlá rekonstrukce
Marianum – rekreačně duchovní středisko Biskupství královéhradeckého, čeká v tomto roce rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor. Vedouscí střediska Mgr. Dominik Melichar připomíná historii Mariana a vysvětluje cíle rekonstrukce a další využití střediska.

Evangelium osvobozuje k radosti
Postní úvaha P. Ladislava Heryána nad řeckým textem evangelia vyzývajícího "Čiňte pokání". Dozvíte se, že smyslem postní doby není sebetrýznění, ale příprava na obnovu křestního slibu.

Z trutnovského vikariátu najdete sérii článků. Na straně 18 a 19 se dovíte některá data o trutnovském vikariátu, radosti a starosti vikáře P. ThLic. Miroslawa Michalaka a střípky z historie některých měst vikariátu. Podrobněji představujeme činnost pastoračního asistenta farnosti Vrchlabí, rodinu Melicharovu z okolí Malých Svatoňovic, Olivetskou kapli v Hostinném a křesťanské oddělení Mateřské školy v Trutnově.

V tomto čísle končí dva seriály z loňského roku - o pastoračních radách farností a seriál o působení jezuitského řádu na Hradecku. Nahradí je informace o započaté reorganizaci farní správy a kulturní rubrika Zdeňka Skalického.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...