Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pomáhat skrze Papežská misijní díla může úplně každý!


Datum:

O farní besídce a pomoci misiím.

Pomáhat skrze Papežská misijní díla může úplně každý!

V naší farnosti již několik let pracuje Misijní klubko dětí. Za ta léta nám první misionářky natolik vyrostly, že dnes vedou menší děti. V současné době chodí na klubko kolem 10 dětí od 1. do 3. třídy a 5 dětí od 4. do 6. třídy. Schůzky mají každý pátek  odpoledne. Děvčata si pro děti chystají  program přiměřený jejich věku. Mnohdy jim příprava zabere víc času než samotný program. Odměnou jim je spokojená parta dětí, kterým se ani nechce domů. Na rozloučenou si dělají navzájem křížek na čelo, o který usilují  i děti, které jinak na náboženství nechodí. Hrají různé hry, povídají si o zemích, kam směřuje jejich pomoc a modlitby, a také vyrábějí různé věci na jarmarky. Velkou pomocí při přípravě programu, jsou materiály, které Papežská misijní díla pro tyto účely vydávají. Poslední velmi pěknou akcí, na které se podílelo Misijní klubko, byla farní besídka s tombolou. Výtěžek tomboly byl pak odeslán na podporu Papežského misijního díla dětí do Špindlerova Mlýna, kde mají PMD své centrum.

Pozvání na besídku přijala i diecézní ředitelka Papežských misijních děl v naší diecézi, paní magistra Bronislava Halbrštátová se svým Misijním klubkem ze Slatiny nad Zdobnicí. Přivezla misijní materiály a seznámila účastníky besídky s tím, co to jsou misie a o co se snaží. Zároveň také poděkovala všem, kteří se podle svých možností snaží misiím pomáhat. Pro děti bylo velkým povzbuzením, když je za jejich dosavadní činnost pro misie pochválila.

Následovala „misijní“ tombola. Moderování se ujala paní Broňa. Nebyl to lehký úkol, protože se sešlo veliké množství dárků. Jakoby chtěl každý tímto způsobem také na misie přispět. Myslíme si, že aktivní pomoc misiím, kterou PMD organizují a zajišťují různými misijními materiály, má velký vliv na výchovu našich dětí, zejména těch, které se na pomoci misiím aktivně podílejí. U nás je to především v Misijním klubku. Odstraňuje se tak z jejich života sobectví a poznávají při tom, že i ony jsou schopny pomáhat. Odměnou je jim radost z pomoci druhým lidem.

Chtěli bychom také ocenit, jak se národní kancelář PMD stará o to, abychom byli informováni o všem, co se děje a připravuje a ke komu se peníze, které jim děti zasílají, dostanou. Je důležité, aby taková činnost byla skutečně pro všechny naprosto transparentní. Přejeme si, aby tato naše spolupráce nadále úspěšně pokračovala.

Na závěr bych ráda poděkovala našemu P. Ing. Jiřímu Márovi za jeho podporu a duchovní vedení při všem, co se ve farnosti snažíme dělat pro druhé!

 Iva Bergerová, Vamberk


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.