Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

PAPEŽSKÁ MISIJNÍ DÍLA


Datum:

AKTUÁLNÍ INFORMACE

PAPEŽSKÁ MISIJNÍ DÍLA

PROMĚŇME POSTNÍ DOBU V POMOC MISIÍM

Kdo chce využít postní čas k tolik potřebné pomoci misiím, může si vybrat z našich projektů a našetřeným časem k modlitbě či finančními dary podpořit misie. Na pomoc v misiích čekají misionáři, bohoslovci, děti trpící hladem, nemocní, postižení apod. Každému, kdo se rozhodne pravidelně v postní době misie podporovat, a dá nám vědět, pošleme jako dárek Kalendářík z misií 2011 – Surinam, kde jsou všechny možnosti zapojení se do misijní práce představeny.
 

EVROPSKÉ SETKÁNÍ NÁRODNÍCH ŘEDITELŮ PMD

V Rakousku – Opatství Göttweig - se ve dnech 11. – 15. 3. 2011 uskuteční Evropské setkání národních ředitelů Papežských misijních děl (dále PMD). Motto setkání je “Nová evangelizace – Missio ad gentes: definování vztahu“. Účastníky přijede pozdravit také Christoph Kardinál Schönborn, který bude přednášet na téma: „Nová evangelizace – Misie“. Více informací.

DEN MODLITBY A POSTU ZA MISIONÁŘE MUČEDNÍKY

Letos se již podevatenácté připomíná po celém světě 24. březen jako Den modlitby a postu za misionáře mučedníky. Rádi bychom, aby se povědomí o bratřích a sestrách, kteří v naší době podstupují násilnou smrt při hlásání evangelia, rozšířilo co nejvíce, a abychom si hlavně my všichni lépe uvědomili misijní rozměr své vlastní víry.

K oslavám můžete použít následující texty z přílohy:

- Jak prožít Den modliteb a postu za misionáře - mučedníky,

- Biografické údaje a okolnosti smrti o zabitých misionářích v roce 2010,

- Seznam pastoračnich pracovniků: biskupů, kněži, řeholniků, řeholnic a laiků zabitych v r. 2010

- Křížovou cestu připravenou na toto téma,

- Základní informace o Dni modliteb a postu za misionáře - mučedníky.

VELKÁ LITERÁRNÍ MISIJNÍ SOUTĚŽ PRO MALÉ SPISOVATELE

Časopis Nezbeda a Papežské misijní dílo dětí v České republice vyhlašuje soutěž, která začíná od března 2011. Každý měsíc dostanete na stránkách časopisu Nezbeda misijní obrázek s veršem. To bude vždy základním tématem příběhu, který můžete vymyslet, napsat a do konce měsíce poslat na adresu redakce Nezbedy. Nejlepší příběhy budou zveřejněny v Nezbedovi a odměněny věcnými cenami. Všem odvážným misionářským spisovatelům přejeme hodně štěstí!

ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ - Konference „Občanský dialog – cesta k dobrovolnictví“ pořádaná Asociací NNO v ČR se konala dne 25. února 2011 v kongresovém sále Hotelu Imperial v Ostravě za účasti 146 osob z Moravskoslezského regionu, České republiky a zahraničí. Zastoupena byla též Papežská misijní díla. Závěrečná zpráva je k dispozici v příloze.

PROJEKT 4U2 (FOR YOU TOO) POMÁHÁ DĚTEM V BANGLADÉŠI

Kdo chce podpořit pomoc chudým dětem v Bangladéši, může se zapojit do projektu 4U2, který je koordinován přímo národní kanceláří PMD v Česku. Charitativní projekt 4U2 byl zahájen v říjnu 2009 slavnostním benefičním večerem v Písecké bráně na Praze 6 za účasti významného hosta, bangladéšského biskupa pana Ponen Kubiho. Nechyběl ani ředitel PMD otec Jiří Šlégr a další významní hosté. Projekt konaný pod záštitou pana arcibiskupa Graubnera je iniciovaný Českou vicemiss 2007 Evou Čerešňákovou a přispěl v roce 2009 na bangladéšské děti částkou přesahující 100 000 Kč. V roce 2010 se částka taktéž vyšplhala k 100 000 Kč. Druhý ročník benefičního večera se letos uskutečnil až na konci listopadu a opět nechybělo mnoho známých tváří. Součástí kulturního programu byla nejen hudební vystoupení, kouzelníci a ukázka japonského bojového umění, ale také módní přehlídka společenských šatů za účasti Českých miss. Výtěžek a dary sponzorů se v rámci benefičního večera vyšplhal k 70 000 Kč a díky dalším menším aktivitám dosahuje celková částka za rok 2010 ještě výše. Více informací o projektu naleznete na www.4u2.cz.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.