Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Noc kostelů ve východních Čechách podruhé


Datum:

Královéhradecká diecéze se již druhým rokem připojuje k Noci kostelů (NK). Dosud bylo přihlášeno k účasti 87 kostelů a dá se očekávat, že se připojí další farnosti.

Noc kostelů ve východních Čechách podruhé

V pondělí 14. 3. 2011 se v Hradci Králové sešlo přes 50 pořadatelů-editorů (tzn. těch, kteří zajišťují prezentaci jednotlivých kostelů na webu NK a v médiích) z území celé diecéze – mnozí z nich jsou zároveň duchovními různých církví a sborů. Pozvání přijala i Zlata Součková, hlavní koordinátorka NK z brněnského biskupství. Představila přítomným smysl NK a dosavadní zkušenosti z minulých let s NK z Brna i z Vídně. Koordinátor královéhradecké diecéze Karel Moravec seznámil editory s návrhem způsobu propagace, s možnostmi získání ekonomické podpory od vedení měst a obcí a s nadějí na získání příspěvku od Královéhradeckého kraje. Přítomní potom diskutovali o praktických otázkách zejména propagace.

 

Letošní NK se koná v pátek 27. května 2011, mottem je biblický verš: „Připomínám si noc co noc, jak jsem na struny hrával, v srdci přemítám a duch můj hloubá.“ (Ž 77,7) Konkrétní program v jednotlivých přihlášených kostelech se bude postupně objevovat na adrese www.nockostelu.cz v sekci královéhradecké diecéze. O dalších přípravách bude veřejnost průběžně informována.

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.