Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 4. 4. do 10. 4. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 4. 4. do 10. 4. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Během postní doby zařazujeme do našeho vysílání pravidelné pobožnosti Křížové cesty. Ke společné modlitbě a rozjímání nad Kristovým utrpením se můžete připojit každou středu a pátek v 15.08 (krátce po zpravodajské relaci v 15.00).

Marie Faldynová z Vyššího Brodu povypráví o své cestě k Bohu v pondělním pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání. Poslouchejte 4. dubna v 9.15.

Od pondělí 4. dubna vysíláme nový vzdělávací cyklus Liturgie svátostí. V deseti dílech se budeme zabývat významem a obřadem jednotlivých křesťanských svátostí. Pořadem provází profesor František Kunetka z Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. V první části se zaměříme na vztah člověka a liturgie obecně. Poslouchejte v pondělí 4. dubna v 16.00.

Sbor mladých křesťanů Fusion Vsetín představí jeho vedoucí Pavla Krcháková. O aktivitách, které rozvíjí, se dozvíte v pořadu studia Radim v úterý 5. dubna ve 22.00.

O velkých příbězích Bible pojednává reverend David Bast v relaci TWR Slova naděje. Ve čtvrtek 7. dubna od 9.15 pohovoří na námět Hradby Jericha.

Před dvěma lety spatřila světlo světa nahrávka skupiny C&K Vocal s titulem „Písně pašijové“, která je inspirována posledními dny Ježíše Krista. Rozhovor s kapelníkem Jiřím Cerhou o zmíněném albu i o skupině Vám nabídneme v Magdazínu. Naladíte ho ve středu 6. dubna v 9.30.

Katechetické a pedagogické centrum ostravsko-opavské diecéze, jeho činnost a plány do budoucna přiblížíme ve čtvrtek 7. dubna ve 22.00. Hosty pořadu studia Hedvika budou pracovnice tohoto pastoračního centra.

Redaktor TWR Miroslav Kubíček je autorem pravidelného pořadu Rýmování o životě. V pátek 8. dubna v 9.15 uslyšíte jeho úvahu o křesťanské misii a o její podobě v postmoderním světě.

Význam slovního spojení „společenství svatých“, jak jej chápe Katechismus katolické církve, vysvětlíme v pátek 8. dubna v 9.30.

Klára Beránková přinese v týdeníku Oktáva pozvánku na Velikonoční festival duchovní hudby v Brně. Příjemně Vás naladí v pátek 8. dubna v 16.55.

Osobnost salesiána Dona Bosca a misionáře P. Jana Meda, který odešel na věčnost letos v lednu, představíme v pořadu Všimli jsme si. Vysíláme v pátek 8. dubna v 16.00.

V neděli 10. dubna představíme v Knihovničce Proglasu knihu Marie – Laure Picat s názvem „Než odejdu navždy“. Vypráví o umírající matce, která se pro své děti snaží zajistit nový domov. K poslechu Vás pozveme ve 13.20.

Když je ti zle, pomoz někomu, komu je hůř a bude ti lépe – to je motto dalšího vydání pořadu Křesťan a svět. V neděli 10. dubna se o svůj příběh rozdělí manželé Perašinovi, kterým vážně onemocněla dcera. Více se dozvíte v 17.00.

V týdnu od 4. 4. do 10. 4. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 5. 4. v 18.00 ze studia Radia Proglas za zemřelé posluchače, ve čtvrtek 7. 4. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 8. 4. z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 10. 4. v 9.00 z kostela sv.Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.