Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

MULTIKULTURNÍ TÝDEN 2011


Datum:

Pardubice: 29. 4. - 6. 5. 2011

MULTIKULTURNÍ TÝDEN 2011

Pardubice již podruhé přivítají během jednoho týdne celý svět. Multikulturní týden nabídne na mnoha místech ve městě bohatý kulturní, společenský a sportovní program: koncerty, workshopy, výstavy, tanec, besedy, výlet pro rodiny s dětmi, basketbal, futsal, ping pong, dokument, přednášky, jarmak, ochutnávky, rukodělné výrobky...

Akci pořádá téměř dvacítka partnerů včetně Magistrátu města Pardubic. Hlavními organizátory jsou Centrum na podporu integrace cizinců pro Pardubický kraj a Europe Direct Pardubice. Akci finančně podpořil Foxconn CZ. Záštitu převzala primátorka Statutárního města Pardubice a Rada Pardubického kraje. Mediálním partnerem je Český rozhlas Pardubice.

Partnery akce jsou také Dobrovolnické centrum Oblastní charity Pardubice a Diecézní charita Hradec Králové, která v týdnu představí projekt Adopce na dálku® (úterý 3. 5. 16:00 Magistrát města Pardubic) a hudební dílnu Vlaštovky (pátek 6. 5. 19:00 Divadlo 29 - Závěrečný koncert kapely Ekvátor).

Přednáška: INDIE – ZEMĚ PLNÁ KONTRASTŮ
V úterý 3. května 2011 od 16 hod.
ve Společenském sále Magistrátu města Pardubic na Perštýnském náměstí.
O vzdálené Indii a oblíbeném projektu Adopce na dálku®, který pomáhá chudým indickým dětem, budou přednášet Mons. Josef Suchár, prezident Diecézní charity Hradec Králové, a Kateřina Gužíková, koordinátorka projektu. Pásmo povídání a promítání doprovodí také ukázky sárí. Zájemci budou mít možnost si tento národní indický oděv i vyzkoušet. Vstup je zdarma.

Dopoledne se uskuteční přednáška také pro studenty Obchodní akademie a Jazykové školy Pardubice, kteří se společně s učiteli do projektu letos zapojili a finančně podporují dvě indické děti v jejich cestě za vzděláním.

Podrobný program Multikulturního týdne den po dni najdete zde a také na webových stránkách http://hk.caritas.cz/ nebo http://www.europedirect.cz/strediska/pardubice/, určitě si vyberete…


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.