Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Do Íránu se vypravil dvoučlenný charitní tým


Datum:

Humanitární pracovníci Jaromír Štětina (vedoucí týmu) a Petr Kolínský se vypravili do Íránu.

Do Íránu se vypravil dvoučlenný charitní tým

Jejich úkolem bude na místě dojednat se zástupci Caritas Internationalis a Caritas Írán konkrétní podobu projektu na pomoc těm, kteří v okolí města Bam přežili ničivé zemětřesení.

(Na cestu se vydali z Prahy ve středu 25. února terénním automobilem a na místo by měli přijet ve středu 3. března. Jejich íránská mise by měla trvat do konce března. Česká katolická charita poté podpoří jimi dojednaný projekt z prostředků, které získala od českých dárců a z krizového fondu Tříkrálové sbírky. 
 

Íránské město Bam postihlo 26. prosince 2003 silné zemětřesení. Přírodní katastrofa toto prastaré historické město prakticky srovnala se zemí a zahubila kolem třiceti tisíc lidí. Nezměrná tragédie lidských osudů vyvolala obrovskou vlnu solidarity po celém světě.


Česká katolická charita se podílí na pomoci v rámci mezinárodní federace Caritas Internationalis (CI), jíž je členem. Vyhlásila kampaň Charita pro Írán, jejímž cílem je nashromáždit finanční prostředky pro pomoc obětem zemětřesení. Zpočátku zaslala naše Charita čtyři tisíce dolarů (z toho 3 000 $ věnovala Arcidiecézní charita Olomouc) jako prvotní pomoc. Nyní Charita připravuje následnou pomoc (přibližně ve výši 30 000 $), především na programy, které připraví náš tým s mezinárodní a íránskou Charitou.
 

Prostředky na akci Charita pro Írán shromažďuje Sdružení Česká katolická charita na účtu: 369-369369369/0800 u České spořitelny Praha 1, variabilní symbol 190 (při platbě složenkou je nutné namísto pomlčky vepsat 0, číslo účtu bude tedy napsáno ve tvaru: 3690369369369/0800, VS 190). K 18. únoru se na tomto kontě sešlo od dárců již 583 250 Kč.
 

Více informací na stránkách http://www.charita.cz/.


 Jan Oulík
 tiskové oddělení SČKCH     
 mobil: 603 895 984


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...