Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 16. 5. do 22. 5. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 16. 5. do 22. 5. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Není jediná forma manželského slibu. Svatebním obřadům nemusí předsedat pouze kněz. Zásnuby nemají zavazující charakter jako samotná svatba. Více zajímavostí souvisejících se svátostí manželství se dozvíte v další části vzdělávacího cyklu Liturgie svátostí. K poslechu Vás pozveme v pondělí 16. května v 16.00.

V pondělí 16. května uslyšíte v Noční lince povídání s doktorkou Veronikou Jakubčiakovou, která pracovala jako dobrovolnice v dětské nemocnici v Ugandě. Kontaktní pořad s podtitulem „Uganda – africká perla – krásná a trpící“ naladíte ve 22.30.

Jak pěstovat nejen květiny, ale také vztah dětí k jejich pěstování? Co pro ně na zahradě vymyslet, jaké tradiční postupy použít a čemu se raději vyhnout s ohledem na životní prostředí? Inspiraci najdete v Kafemlýnku v úterý 17. května od 9.30.

Současné působení jezuitů v Olomouci přiblíží regionální pořad z cyklu Dějiny jezuitské univerzity v Olomouci. Do vysílání zařazujeme v úterý 17. května ve 22.00.

Občanské sdružení Benediktus se věnuje práci s mentálně postiženými lidmi. Jeho nabídku, aktivity a cíle představíme v Magdazínu ve středu 18. května v 9.30. Zmíníme se mimo jiné o spolupráci s Archou Jeana Vaniera.

Slova Naděje, z produkce TWR, Vám přinášíme vždy ve čtvrtek v 8.15. Americký reverend, David Bast rozjímá nad velkými příběhy Bible. 19. května se nechá zaujmout, a snad zaujme také Vás, příběhem Eliášovým.

Redaktor ostravského studia, Antonín Žolnerčík, navštívil sídlo Chráněné krajinné oblasti Beskydy v Rožnově pod Radhoštěm. Rozhovor s geologem Františkem Šulganem o ochraně přírody v Beskydech zachytíte ve čtvrtek 19. května ve 22.00.

Redaktor TWR, Miroslav Kubíček, nabídne v pátek 20. května úvahu o tom, jaké místo zaujímá církev ve světě. Pravidelnou relaci Rýmování o životě naladíte v 8.15.

Pokračování cyklu Katechismus katolické církve naladíte v pátek 20. května v 9.30. O liturgii pohovoříme s P. Damiánem Němcem.

Hostem pátečního pořadu Všimli jsme si bude překladatel Jiří Rynek. Povypráví o svém tatínkovi, dobře známém básníkovi a grafikovi, Bohuslavu Reynkovi Zavzpomíná na své dětství prožité v Petrkově a na výchově ke křesťanství, které se mu dostalo v rodině dvou umělců. Vysíláme 20. května v 16.00.

V hudebním týdeníku Oktáva Vás pozveme na Varhanní festival Brno 2011. Do jeho programu nahlédneme v pátek 20. května v 16.55.

V týdnu od 16. 5. do 22. 5. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 17. 5. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 19. 5. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 20. 5. z kostela Božího Milosrdenství ve Slavkovicích z kongresu o Božím milosrdenství, v sobotu 21. 5. v 10.00 z katolického kostela svatého Augustina v Brně, v neděli 22. 5. v 9.00 z katolického kostela svatého Augustina v Brně.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.