Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

X. Setkání pěveckých sborů na zámeckém nádvoří


Datum:

Setkání se uskuteční v sobotu 28. května 2011 v Heřmanově Městci.

X. Setkání pěveckých sborů na zámeckém nádvoří

Pěvecký sbor Vlastislav připravuje spolu s Městem Heřmanův Městec a za podpory Pardubického kraje již X. Setkání pěveckých sborů. Setkání se uskuteční v sobotu 28. května 2011 a bude v duchu jubilejní „desítky“ jistým ohlédnutím za bezmála dvaceti lety setkávání sborových těles v Heřmanově Městci. I proto jsme letos oslovili přednostně sbory, které s námi tradici v roce 1992 zahajovaly. Pozvání tak přijaly sbory znedaleka („Slavoj“ Chrudim, „Foerster“ Přelouč, „Rubeš“ Skuteč či „Pernštýn – Ludmila – Suk“ Pardubice), tak i ze vzdálenějších koutů Pardubického kraje („Otakar“ Vysoké Mýto, „Vlastimil“ Litomyšl a „Dalibor“ Svitavy). Tradičním hostem z kraje Vysočina bude sbor „Doubravan“ z Chotěboře a z Podkrkonoší semilský „Jizeran“. V rámci setkání vystoupí včetně domácích zpěváků deset sborů. Setkání svým rozsahem i zájmem veřejnosti patří k největším kulturním akcím regionu.

Dopoledne zahájí setkání dva samostatné koncerty v historických prostorách kostela sv. Bartoloměje a Synagogy v Heřmanově Městci. Tyto dva koncerty proběhnou souběžně od 10.00 hod.. V obou prostorách vystoupí se samostatným programem čtyři resp. pět zúčastněných sborů. V 15.00 hod. bude zahájeno samotné setkání pěveckých sborů v prostorách nádvoří heřmanoměsteckého zámku (v případě nepříznivého počasí v místní sokolovně). Zde se krátce představí každý sbor, samostatný orchestrální program uvede Chrudimská komorní filharmonie a za jejího doprovodu pod taktovkou Martina Profouse bude na závěr uvedena všemi sbory 1.a. 4. věta kantáty Česká píseň a sbor „Proč bychom se netěšili“ z opery Prodaná nevěsta Bedřicha Smetany. 

Věříme, že setkání a nabízený program neunikne pozornosti občanů nejen Heřmanova Městce ale i širokého okolí, a ti si nenechají si ujít jedinečnou možnost poslechu sborové tvorby. Těšíme se na setkání jak na dopoledních koncertech tak na odpolední přehlídce. Přijměte naše srdečné pozvání.

 

Marek Výborný

plakát


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.