Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charita otevírá dobrovolnickou agenturu


Datum:

Diecézní katolická charita Hradec Králové s podporou Evropské unie a Královéhradeckého kraje.

Charita otevírá dobrovolnickou agenturu

Dobrovolnickou agenturu, která bude pomáhat jak dobrovolníkům, tak neziskovým organizacím, nově otevírá Diecézní katolická charita Hradec Králové s podporou Evropské unie a Královéhradeckého kraje.

Dobrovolnická agentura vzniká v rámci realizace veřejné zakázky „Zlepšení spolupráce sociálních služeb s dobrovolníky v Královéhradeckém kraji“ - dílčí část Hradec Králové. Tato veřejná zakázka je součástí individuálního projektu s názvem „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb s dobrovolníky v Královéhradeckém kraji II“, do kterého se Diecézní charita HK letos také zapojila. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Posláním Dobrovolnické agentury je realizace dobrovolnických programů a pomoc organizacím poskytujícím sociálních služby zapojit dobrovolníky do své činnosti.

„Dobrovolníkům nabízíme například dobrovolnický program pro práci s cizinci, zprostředkování informací o dobrovolnických příležitostech v organizacích poskytujících sociální služby v okrese Hradec Králové, dále proškolení, pojištění, průběžné doprovázení nebo zprostředkování dobrovolnické služby u nás i v dalších organizacích,“ vysvětluje ing. Štěpánka Čížková, vedoucí Dobrovolnické agentury Diecézní charity Hradec Králové. V blízké době Dobrovolnická agentura chystá také nové dobrovolnické programy pro práci se seniory, nemocnými a s dětmi a mládeží.

„Organizacím nabízíme vedle kompletního servisu v oblasti praktického dobrovolnictví také semináře o dobrovolnictví, konzultace, supervize a zprostředkování firemního dobrovolnictví,“ pokračuje ing. Štěpánka Čížková z Diecézní charity Hradec Králové.

Kontakt: Dobrovolnická agentura DCH HK, Velké náměstí 37, Hradec Králové. V případě zájmu o kteroukoli z našich nabízených služeb nebo o doplňující informace kontaktujte vedoucí Dobrovolnické agentury DCH HK ing. Štěpánku Čížkovou, e-mail: stepanka.cizkova [at] hk.caritas.cz (stepanka[dot]cizkova[at]hk[dot]caritas[dot]cz), tel. 731 402 293. Více také na www.hk.caritas.cz.

Jana Karasová

propagace a tisk

tel.: 495 063135, 731 402 274

jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)

www.hk.caritas.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.