Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mons. Causero se rozloučil s českými a moravskými biskupy


Datum:

30. května 2011 na Apoštolské nunciatuře v Praze.

Mons. Causero se rozloučil s českými a moravskými biskupy

Apoštolský nuncius Mons. Diego Causero se 30. května 20011 na Apoštolské nunciatuře v Praze formou oficiálního oběda rozloučil s českými a moravskými biskupy. Mons. Causero byl v sobotu Svatým otcem Benediktem XVI. jmenován apoštolským nunciem ve Švýcarsku a Lichtenštejsku a opouští tak  natrvalo Českou republiku.
 

Čeští a moravští biskupové se rozloučili s Mons. Diegem Causerem, který působil jako apoštolský nuncius v České republice od ledna 2004. Za Českou biskupskou konferenci mu předali dar na rozloučenou - relikviář s ostatky významného českého světce Jana Nepomuckého.

Mons. Causero ve své promluvě při obědě s biskupy shrnul své působení v České republice, mimo jiné také zdůraznil důležitost a krásu kulturního dědictví zdejší katolické církve: "Do České republiky jsem přišel s bázní; byly to především obavy z jazyka. Odcházím s nostalgií a poněkud s lítostí, protože jsem poznal srdce biskupů, kvality křesťanského společenství a mimořádnou nádheru této země."

Na závěr se rozloučil s biskupy těmito slovy: "Ze srdce vám děkuji za přátelství. Z celého srdce budu vzpomínat na vás i na vám svěřená společenství. Je-li pravdou, že mně bylo lépe v několika jiných zemích, na žádném jsem se nezamiloval do církve tak jako v České republice. Právě, z Boží milosti, probíhají nové Letnice. Pán ať vám na přímluvu blahoslavené Panny Marie dá dobré zdraví, moudrost, bratrství a provází vás svou milostí."

promluva Mons. Causera

převzato z TS ČBK

Mons. Causero bude nunciem ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.