Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Chtějí vidět Krista


Datum:

Téma diecézního setkání mládeže „Chceme vidět Krista“ prožívalo mnohými způsoby na 750 mladých v Hradci Králové

Chtějí vidět Krista

spolu s otci biskupy Dominikem Dukou OP, Josefem Kajnekem a arcibiskupem Karlem Otčenáškem. Mladí se sešli v sobotu 3. dubna, tradičně den před Květnou nedělí. Fotoreportáž připravujeme.

Dopoledne byla hlavním bodem programu katecheze P. Jana Balíka, vedoucího Sekce pro mládež při ČBK, po obědě tématické skupiny a vrcholem mše svatá v katedrále. „Scénky, které doprovázely katechezi, byly tak pravdivé, tak na nás pasovaly, že mnohým vlhly oči dojetím. Křížová cesta dostala všechny. Byla udělaná ve stylu zpráv z uplynulých deseti dnů z novin,“ svěřil se Pavel z Chotěboře.

Pavel byl také jedním ze čtyř fotografů, jejichž úkolem bylo nafotit ilustrace k přímluvám připraveným na závěrečnou mši svatou. „Fotil jsem spíše skupiny lidí při nějaké činnosti. Třeba vysmáté obličeje k přímluvě za mír a pokoj ve světě. K prosbě, aby církev byla domovem pro lidi, jsem zachytil otce Josefa, jak si s námi povídá.“

A co mladé nejvíce zaujalo z nabídky tématických skupin? „Jednoznačně humor,“ tvrdil Pavel, asi proto, že s ním jde všechno líp.  „Nabité“ byly ale všechny ostatní skupiny. Tancovalo se, tvořilo, sportovalo a hovořilo o politice, zlatých českých ručičkách, zpěvu, kterým se dvakrát modlíme, o církvi, nemoci a smrti, kontemplaci v činnosti a o životě se zákony a pravidly. Nechyběla ani témata sociální. „Musíme si pomáhat“, tvrdil ředitel Diecézní charity, a Markéta Ráčková, která se pohybuje jen s pomocí invalidního vozíku, ujišťovala, že není třeba „házet flintu do žita“, ani ve složitých životních situacích, jaká se přihodila jí.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...