Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 13. 6. do 19. 6. 2011


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line.

Nabídka Radia Proglas v týdnu od 13. 6. do 19. 6. 2011

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Z optimisty, sportovce a milovníka přírody se postupem času stal člověk se sklony k depresi. Pak se ale událo něco, co v jeho životě způsobilo další nenadálý převrat.  O svém zvláštním prožitku s Bohem pohovoří Paolo Falcone v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání. K poslechu Vás pozveme v pondělí 13. června v 9.15.

Od pondělí 13. června zařazujeme do vysílání vzdělávací cyklus Rozhlasová univerzita, který přebíráme z archivu rádia Svobodná Evropa. Na přípravě jednotlivých přednášek o významných osobnostech české historie a kultury se podíleli významní čeští a slovenští intelektuálové. V pondělí 13. června v 16.00 uvedeme díl věnovaný prvnímu pražskému arcibiskupovi, Arnoštovi z Pardubic.

Hovory o spiritualitě Kongregace Dcery Panny Marie Pomocnice přináší měsíčník Dotýkání světla. Vysíláme v pondělí 13. června ve 22.00.

Hostem regionálního pořadu z litoměřického studia Štěpán bude v úterý 14. června Filip Landa. Ve 22.00 povypráví o poutích a poutnících.

SIRIRI je nezisková organizace, která pomáhá rozvíjet hospodářství ve Středoafrické republice. Spolupracuje s misií bosých karmelitánů, jež na místě působí již 40 let. Hosté středečního Magdazínu, manželé Karol a Lída Böhmovi, představí tým organizace a její aktuální projekt „Škola“.  Slovo dostanou ve středu 15. června v 9.30.

Americký reverend David Bast předloží v pořadu TWR Slova naděje biblický příběh o rozžhavené peci. Poslouchejte ve čtvrtek 16. června v 9.15.

Ve čtvrtek 16. června ve 22.00 navštívíme muzeum Fojství Kozlovice. V rozhovoru s jeho pracovnicí Marií Prudkou se zaměříme na osobnost skladatele Leoše Janáčka a jeho vztah k Hukvaldům.

Redaktor TWR, Miroslav Kubíček se ve své páteční relaci Rýmování o životě zamyslí nad zisky a ztrátami. Jeho úvahu zachytíte 17. června v 9.15.

V pátek 17. června od 9.30 se v cyklu Katechismus katolické církve již podruhé budeme zabývat svátostí křtu.

60. výročí vysílání Rádia Svobodná Evropa připomeneme ve Všimli jsme si,a to v pátek 17. června v 16.00.

Nové CD Graffova kvarteta přiblížíme v týdeníku Oktáva, v pátek 17. června v 16.55. Připravuje Klára Beránková.

V Knihovničce Proglasu, kterou naladíte v neděli 19. června ve 13.20, představíme renomovaného britského historika Andrewa Robertse. Ve své knize nazvané „Ve vichru války“ nabízí nový pohled na dějiny druhé světové války.

Rozhovor s Ljubov Vondrouškovou, ruskou básnířkou, která žije a tvoří v Čechách, přinese nedělní pořad Křesťan a svět. Podtitul pořadu zní „Když má někdo dvě vlasti“. Více se dozvíte 19. června v 17.00.

V týdnu od 13. 6. do 19. 6. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 14. 6. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 16. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 17. 6. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích, v neděli 18. 6. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.